IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ismét csak online esemény lesz az idei WWDC

Az Apple tegnap este bejelentette, hogy éves fejlesztői konferenciájuk, a Worldwide Developers Conference (WWDC) megrendezésére idén június 7 és 11 közt kerül sor, és a tavalyi évhez hasonlóan, kizárólag online formátumú lesz az esemény.

A bejelentés, mint az az Apple-re jellemző, abszolút semmilyen részletet nem tárt fel az érkező újításokról, de lehet, hogy akad egy aprócska utalás a memoji karakter tükröződő szemüvegével. Végre jöhet az Apple Glass?

Azon dolgozunk, hogy a WWDC21 az eddigi legnagyobb és legjobb esemény legyen, és örömmel kínálunk új eszközöket a fejlesztőknek, amelyek támogatják őket abban, hogy olyan alkalmazásokat hozzanak létre, melyek megváltoztatják az életünket, munkánkat és a játékokat.
Susan Prescott, az Apple világméretű fejlesztői kapcsolatokért felelős alelnöke

A WWDC során az Apple jellemzően inkább az iOS, iPadOS, macOS, tvOS és watchOS szoftveres változásait mutatja be. De azért rendszerint akad hadveres újdonság is ízelítőként. Ráadásul tavaly elindult a Macek ARM-es átállása, mely még mindig nem ért véget, így erről a folyamatról is érkezhet némi status update.

Forrás: Apple

Az új hardver leginkább „One More Thingként” szokott feltűnni a bemutat vége felé. 2019-ben az új Mac Pro, 2017-ben pedig a HomePod, frissített iMac és új 10,5”-es iPad Pro volt terítéken.

Nem meglepő, hogy az Apple úgy döntött, hogy a fejlesztőknek szóló globális konferenciáját csak online tartja meg, hiszen a COVID-19 még mindig vastagon dúl az egész világon. A Facebook F8 fejlesztői konferenciája idén virtuális lesz, a San Diego Comic-Con és a 2021-es Anime Expo is megerősítette, hogy fizikai eseményeikre nem kerül sor. Azonban vannak szervezetek, melyek korlátozott fizikai eseményeket próbálnak megvalósítani, mint például a barcelonai Mobile World Congress.

Innen már csak egy kérdés maradt: és mi van a tavaszi termékbejelentésekkel?

Forrás és borítókép: Apple Newsroom

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó