IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megszűnik a PlayStation 3, a PSP és a Vita online boltja

A régebbi PlayStation konzolokat használók már csak rövid ideig vásárolhatnak új tartalmakat.

A Sony bejelentette, hogy július 2-án végleg leáll a PlayStation 3 és a PSP online boltja, augusztus 27-től pedig már a Vitával játszók sem tudnak majd új játékokat vásárolni. A lépésnek köszönhetően a Sony-nak nem lesz már teljes értékű, hordozható konzola.

Már március elején felröppentek a bezárásról szóló hírek, melyeket most sokak bánatára a gyártó hivatalosan is megerősített. Arra viszont legalább fény derült, hogy az eddig megvásárolt játékoknak nem kell majd búcsút inteni, továbbra is elérhetők lesznek.

A PlayStation támogatási oldalán olvasható, hogy a boltok bezárásának pillanatában birtokolt játékokat és egyéb tartalmakat újra le lehet majd tölteni, és a játékokhoz vagy a PlayStation Plushoz kapcsolódó termékkódok sem vesznek el, melyekre korábbi előfizetés révén tettek szert a felhasználók.

Forrás: TechRadar

Rengeteg olyan tartalom van, ami a fenti három eszköz kivételével máshol egyáltalán nem érhető el. A Vita esetében például gyakorlatilag borítékolható, hogy a főleg érintőképernyő által vezérelt játékok örökre eltűnnek az életünkből.

A Sony az elmúlt években semmi jelét nem mutatta annak, hogy, komolyan szeretne foglalkozni az hordozhat játékeszközök fejlesztésével. A piacot a manapság már elég komoly játékélményt nyújtó okostelefonok és tabletek uralják, egyedül a Nintendo állja még a sarat a Switchcsel – és ha igazak a pletykák, a Qualcomm is valami ilyesmin dolgozik.

A support oldalon egyébként rengeteg kérdésre megkapjuk a választ, így akit érint, mindenképpen érdemes szétnéznie a kérdések közt. Mindenesetre korrekt lépés a Sony-tól, hogy elég időt hagyott a megrögzött fanoknak arra, hogy betárazzank a jelenleg még elérhető, de meg nem vásárolt játékokból.

Forrás: PlayStation

Kapcsolódó cikkeink

Ikonikus Sony PS játékok bukkanhatnak fel az App Store-ban

Anikó

Előrendelhető a Sony Xperia 10 III

Foltin

Lekerült a Cyberpunk 2077 a PlayStation Store-ból

Anikó