IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új Apple TV távirányító a láthatáron

Egy ideje már köröznek a pletykák a következő generációs Apple TV-ről, de kézzel fogható információ a bejelentésről még egyelőre nem látott napvilágot. Most azonban kiderült, hogy az Apple új távirányítót fejleszt az Apple TV-hez, ami ezzel racionalizál néhány korábbi pletykát is arról, hogy a vállalat dobáná az imádott/utált Siri Remote-ot.

Az új Apple TV távirányító konkrét specifikációi persze még mindig nem ismertek, de a 9to5Mac forrásai szerint, az új modellt „B519” kódnév alatt fejlesztik, ami egészen más, mint a jelenlegi Siri Remote álneve, mely a belső rendszerben „B439” azonosító alatt fut.

Forrás: AppleInsider

Amikor az Apple 2017-ben bemutatta az Apple TV 4K-t, a Siri Remote-on csak néhány apró változást eszközöltek. A fő változás a Menü gomb körüli fehér gyűrű volt, mely az új modelleket azonosította. Mivel azonban az új távvezérlő belső kódszáma jóval meghaladja a jelenlegi verzióét, azt rebesgetik, a változások jelentősebbek lehetnek.

A Siri Remote mindig is ellentmondásos kiegészítő volt az Apple TV felhasználói körében. Míg egyesek imádják, jelentős számú felhasználó gyűlöli, leginkább azért mert nincs fizikai navigációs gombja, rááadásul üvegfelülete rendkívül törékeny. Így egy új Apple TV-modell érkezése lehet a tökéletes lehetőség a vállalat számára egy továbbfejlesztett távirányító létrehozására.

A múlt héten a MacRumors felfedezte, hogy az Apple eltűntette a „Siri Remote” nevet a tvOS 14.5 bétából, az új egységet pedig „Apple TV Remote” néven említették. Ezt az elnevezés egyes régiókban már fel-felbukkant, de mostanra szabvány lett minden felhasználó számára – ami szintén a tartozék esetleges eljövetelére utalhat.

Forrás: MacRumors

Még 2020 augusztusában a Bloomberg beszámolt arról, hogy a vállalat egy új Apple TV-n dolgozhat, amely gyorsabb chipet és újabb távirányítót tartalmaz, és amely a Lokátor alkalmazással is együttműködik. Majd tavaly decemberben újra előszedték a témát, új forrásokkal, mondván, hogy az új Apple TV a frissített távirányítóval 2021-ben érkezik.

Ezt megelőzően a 9to5Mac egy új Apple TV-modellre talált utalást a tvOS 13 kódjában. A kód részlet azt is elárulta, hogy a következő generációs Apple TV erősebb processzorral rendelkezik, amely már ARM architektúrán alapul, ami vagy az A12-es chip vagy valami újabb lesz.

Forrás és borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó