IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Ismét másolja az Apple-t a Samsung

Az Apple idén az iOS 15-tel jelentős változtatásokat eszközölt a Safariban, amely a képernyő alján új, egységes böngészősávval lett felruházva. Bár ez a változás számos iOS-felhasználót feldühített, a Samsung most követi az Apple-t, és a mobil webböngészőjének címsorát – a Safarihoz hasonlóan – alulra helyezi.

Az új elrendezést a Samsung Internet béta alkalmazás frissítésével adták hozzá, amely már elérhető a vállalat androidos okostelefonjaihoz.

A böngésző beállításai között az Elrendezés és menü beállítások menüpontba lépve most már van egy “Címsor pozíciója “opció. Ott a felhasználók választhatnak a klasszikus webböngésző elrendezés és az új, a képernyő alján található egységes címsorral rendelkező elrendezés között.

Az Alul opció bekapcsolásával a Samsung internetes alkalmazása nagyon hasonlóan néz ki, mint az iOS 15-ben lévő Safari. A címsor a navigációs vezérlők és a fülek, a megosztás és az alkalmazás egyéb beállításainak kezelésére szolgáló gombok tetején jelenik meg.

Érdemes megjegyezni, hogy nem az Apple volt az első vállalat, amely hasonló elrendezéssel próbálkozott a mobil webböngésző esetében, mivel más vállalatok, például a Google már évekkel ezelőtt kipróbálta ezt. Úgy tűnik azonban, hogy a Samsung nem sokkal az Apple után döntött úgy, hogy megváltoztatja webböngészőjének elrendezését.

Számos panasz után az Apple lehetővé tette a felhasználók számára, hogy az iOS 15-ben visszaállítsák a Safari régi dizájnját, bár az új elrendezés alapértelmezetten továbbra is engedélyezve van. A vállalat a Safari iPadOS és macOS verziójához is kiadott olyan frissítéseket, amelyek visszaállítják a vitatott dizájnváltozásokat.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó