IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Itt a SmartThings Find, a Galaxy termékek Lokátora

A Samsung bejelentette az új SmartThings Find szolgáltatás érkezését, mely segít gyorsan és könnyedén meghatározni Galaxy termékeid helyzetét.

A szolgáltatás kész a széleskörű indulásra legalább Android 8-at futtató, BLE (Bluetooth Low Energy) és UWB (Ultrawide Band) eszközök körében. Legyenek ezek Galaxy okostelefonok, tabletek, okosórák vagy fülhallgatók.

A BLE és az UWB legújabb technológiájának felhasználásával a SmartThings Find kevésbé stresszesé teszi az elveszett Galaxy készülékeket keresését. Azzal a további előnnyel, hogy az AR6-ot térképekkel és hangokkal együtt használják a felhasználók, hogy megtalálhassák készülékeihez. A SmartThings Find egy egyszerű és vizuális megoldás, amely megkönnyíti kedvenc eszközeink keresését. Ez csak egy példa az új mobilélményekre, amelyeket az UWB technológia az egész világon elhoz az embereknek.
Jaeyeon Jung, a Samsung Electronics mobil kommunikációs üzletágának alelnöke és a SmartThings csapatának vezetője

Egy gyors regisztráció után a felhasználók könnyedén megtalálhatják Galaxy készülékeiket. Akár a kanapé mögé esett a Note20 Ultra – az UWB technológiás, nagyon pontos helymeghatározás csak a Note20 Ultra és Z Fold2 esetében érhető el – vagy a kocsiban hagytad a Buds Live fülesed, a SmartThing Find alkalmazás segítségével egyszerűen lelheted meg eszközeidet. 

Még akkor is, ha azok offline állapotban vannak. Mely jelen esetben nem azt jelenti, hogy kikapcsolt állapotban leledzenek, csak nem csatlakoznak a mobilhálózathoz vagy kiegészítők esetén nem csatlakoznak a párosított Galaxy okostelefonhoz.

Ha a készülékek több mint 30 perce offline állapotban vannak, elkezdenek egy BLE jelet kiadnak, amit más eszközök könnyedén befoghatnak. Ha elveszettnek jelölöd készüléked, akkor bármely más Galaxy okostelefon vagy táblagép, mely részt vesz a keresésben befoghatja az eltűnt eszköz jelét. 

Az integrált térkép és eszközök megpittyegtetése mellett a kiterjesztett valóság megoldásait is használhatod, ha már egyszer az elveszett készüléked közelében vagy. Minél közelebb érsz az eszközhöz, annál hangosabban csipog és annál jobban jelez a készüléken a színes grafika is.

Az új szoftverfrissítés a mai nappal élesedik elvileg világszinten. Az elérhetősége azonban függhet a szolgáltatóktól is. Legalábbis a Samsung megjegyzése szerint.

Forrás: Samsung Newsroom

Borítókép: SamMobile

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó