IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Visszanyerte a Samsung a legjobb okostelefon-gyártó pozícióját

Nem tartott sokáig a Huawei uralkodása, meglepetésként viszont a Xiaomi megelőzte az Apple-t.

Az IDC, a Counterpoint and Canalys beszámolója szerint a Samsung egy negyedév alatt visszatért a világ legnagyobb okostelefon-gyártójaként, miután a Huawei előtt végzett az eladások tekintetében. A jelentést az is alátámasztja, hogy nemrég publikálta a Q4-es adatokat a Samsung, akik az eddigi legnagyobb negyedéves bevételi adatokat könyvelhették el. A dél-koreaiak szerint a sikert az okostelefonok iránti kereslet növekedése segítette.

Három hónapja még a Huawei viselte a koronát, akik először lettek az első számú gyártó, a kínai piac megerősödése okán. Közben a világ többi része pedig a COVID-19 járvány miatt korlátozott kiskereskedelmi körülmények között működött. A Counterpoint szerint a Huawei eladásai 7%-kal estek vissza az előző negyedévhez képest, és 24%-kal múlt évhez képest, míg a Samsung szállításai 47%-kal nőttek az elmúlt negyedévhez képest.

Forrás: PocketLint

A Xiaomi évek óta először tudta visszaszerezni a harmadik helyet, a 46%-os éves növekedésével megelőzte az Apple-t. Az cupertinóiak eladásai 7 %-kal estek vissza az éves adatok alapján a júliustól szeptemberig tartó időszakban, amelyet kétségtelenül az okozott, hogy az idei új iPhone-ok októberi és novemberi megjelenési dátumig csúsztak.

Az ötödik, a hatodik és a hetedik helyet az Oppo, a Vivo és a Realme BBK Electronics márkák kapták. Az Oppo és a Vivo között annyira elenyésző a különbség, hogy egyes helyeken még a sorrend is fordított. Ha a három független márka harmadik negyedévi eladásait kombinálnánk, akkor közelebb állnának a Samsunghoz, mint a második helyen tanyázó Huaweihez.

Ti mit gondoltok, tényleg csak a csúszott iPhone-ok miatt előzték meg az Apple-t, vagy ennyire törnek fel a kínai telefonok?

Forrás: The Verge
Borító: T3

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó