IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Itt a világ első úszó Apple Store-ja, ami egy strandlabdára hajaz

Szingapúrban természetesen, hol máshol?

Habár az Apple eladásai nem éppen hozzák a várt számokat a koronavírus alatt, de ez nem tántorította el a céget attól, hogy új üzletet nyissanak. Ráadásul nem is akármilyen üzletet, ugyanis egy elsőre talán fura külsejű és drágának tűnő dizájnt valósítottak meg. És nyugodtan mondhatom, hogy nem is álltak négy lábbal a földön, amikor felhúzták ezt a boltot, ugyanis a vízen lebeg. A neve is igencsak hangzatosra sikerült ugyanis Apple Marina Bay Sandsre lett keresztelve.

A lokáció sem utolsó ugyanis az úszóbolt egy luxushotel és annak üdülőjének a része. Szingapúrban egyébként egészen kreatív és drágának hangzó Apple Store megoldások születtek. Az első üzlet 2017-ben nyitott meg az Orchard Roadon, és rögtön egy hatalmas impozáns üvegépületet húztak fel neki. A második az Apple Jewel Cahngi Airport, ami a világ legnagyobb beltéri vízesését foglalja magában. Menő, mi?

Lenyűgöző vízesés mellett shoppingolhatnak a szingapúriak – Forrás: Channel News Asia

Napközben a Marina Bay Sands épülete úgy néz ki, mintha Elon Musk egyik rakétájáról pottyant volna le, vagy mint egy futurisztikus színház. Éjszakára viszont gyönyörű kivilágítást kapott, és egyértelmű, hogy a tervezéskor az volt inkább fontosabb, hogy hogyan fest fényárban.

Így néz ki az érdekes kisüzlet nappal – Forrás: HypeBeast
Így pedig a csodás szingapúri fényekben – Forrás: Newsd

Még nem teljesen tudjuk, hogy pontosan hol van, vagy hogy milyen a belseje, de az biztos, hogy hamarosan nyit. A sajtóanyagok szerint azonban a dizájn nagyon is tudatos. A nappal az üvegpanelek miatt lesz különleges, ugyanis azok visszatükrözik a vizet és a gyönyörű kék eget, éjszaka pedig az egész kikötő lámpásaként szolgál.

 

Hogy tetszik a különleges üzlet? Túlzás már ez a dizájn, vagy pont Szingapúrba való?

Forrás és borító: The Verge

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó