IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Itt az első 360°-os videorender a Samsung Galaxy S20 FE-ről

Végre láthatjuk a Samsung 2020-as csúcstelefonjának, az S20-nak a “pénztárcabarátabb” változatát. Már ha a 750 dolláros vételár annak számíthat…

A kiszivárgott képeket és most már a render videót, amely bemutatja minden szögéből az új S20 FE – mint Fan Edition – készüléket a szinte mindig jól informált Onleaksnek és PriceBabának köszönhetjük. Ezt az alacsonyabb vételárat úgy tudták elérni, hogy kompromisszumokat kötöttek. Ha olcsóbb készüléket szeretnénk, akkor sajnos ez a lépés kihagyhatatlan. Amit meg is tettek, és súlyos érvágásokat szenvedett főként a külső ház anyaghasználatában, illetve a kamera rendszer kialakításában és felhasznált elemeiben.

Az üveg illetve alumínium páros helyett most már inkább az üveg és műanyag erőteljesebb. Ami először biztosan elfogja rettenteni azokat, akik egy újabb dél-koreai csúcsprémium kütyüt vártak. A kijelző körülbelül 6,5″-es lesz, bár ezt még hivatalos infó nem tudja alátámasztani. Azonban az 5G-s verzióban elvileg majd nem lesz ilyen rossz a helyzet, mivel az majd a Note20-hoz hasonlóan, úgynevezett tejüveget fog kapni. ami sokkal erősebb illetve prémiumabb érzetű lesz.

A telefon így is egy Infinity-O szelfi kamerát kapott, illetve a hátlapon egy hármas kamera-kombó szerepel a 100-szoros space zoom nélkül. Még nem tudni pontosan, melyik lencse hány megapixeles lesz, de az biztos hogy nem kap majd egy 108MP-es fő objektívet. Így nem tudhatjuk pontosan, itt mekkora áldozatokat hozott a Samsung. A 360°-os videó alapján azért messze nem olyan szép és összeszedett, mint az eredeti S20 széria, de azért biztos vagyok benne, hogy meg fogja találni a vevőkörét.

Természetesen az S20 FE olcsóbb kiadásánál inkább csak a külső változtatásokon volt a hangsúly és az árcsökkentés elérése. A telefon belseje azonban eddigi hírek alapján nem nagyon változott. Maradt a Qualcomm-féle Snapdragon 865, illetve a Samsung saját gyártású processzora, az Exynos 990, különböző piactól függően. Ugyanúgy 120Hz-es kijelzővel és 4500 mAh-s aksival fog a boltokba kerülni. Illetve elvileg még IP68-as besorolást is kapott a telefon, ami még a műanyag-dominált külső ház ellenére is víz és por álló. RAM mennyiségről még nem tudni, de azért 6 vagy 8 giga biztos kelleni fog, ha minden más marad belül…

Az, hogy ez a közel sem olcsó 750 dolláros eladási ár a prémium anyaghasználat-érzet elvesztésével megéri-,e azt már csak a felhasználók dönthetik el. De, ha neked csak a belső erő számít és te úgy is telefon tokba rejted készüléked, akkor az FE verziót neked találták ki.

Borító: Onleaks és PriceBaba

Forrás: androidcentral

Neked tetszik az S20 xFE vagy elvesztette gyönyörűségét a gyengébb anyaghasználat által?

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung ismét az Apple új készülékén élcelődik

Anikó

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Lesz valaha összehajtható iPhone?

Anikó