IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Napi WTF – jön a kecskeordítós duda a Teslákba

Elon Musk sosem volt igazán normális, persze hogy most sem az.

Hogy mi hiányzik egy olyan luxusautóba, mint a Tesla? Mi lehet még az a kiegészítő, amivel igazán egyedi és utánozhatatlan a márka nyújtotta élmény? Elon Musk szerint a kecske hangját utánzó duda adhatja át igazán a Tesla életérzést a vásárlóik számára.

A Twitteren élő Musk egy posztban erősítette meg, hogy a következő modellekben már lesz több lehetőség is a duda hangjának kiválasztására, és a kecskemekegés lesz az egyik opció. A Tesla Model 3-ban pedig már most megtalálható az a lehetőség, hogy egy finghangot imitáló dudával égessük ki a körülöttünk lévőket. Mondjuk, ha az ember nem bírja visszatartani, a kutya után legalább most már az autóra is foghatja.

Egy kicsit komolyabb újítás is érkezik az autókba, ugyanis hamarosan a Teslák képesek lesznek arra, hogy felismerjék az úthibákat és Magyarország specialitását, a kátyúkat. Musk szerint a Tesla rendszere automatikusan képes lesz ezeket megcímkézni, és vagy lassítani fog, vagy pedig ki fogja őket kerülni.

A régóta várt kétlépcsős-azonosítás is belekerül a Tesla appba. Ezzel ugyanis elindíthatjuk az autót, kinyithatjuk az ajtókat, és az önvezetésnek köszönhetően akár az alkalmazáson belül átparkoltathatjuk máshova az autót.

Eddig azonban egy Tesla fiók elég volt ahhoz, hogy ezeket meg tudjuk cselekedni. Musk szintén Twitteren kért bocsánatot, hogy nagyon nagy késésben vannak ezzel kapcsolatban, de érkezik egy SMS megerősítés is.

Mivel ennyi mindent lehet csinálni az applikációval, éppen itt volt már az ideje, hogy egy kicsit komolyabb biztonsági rendszer védje. Írtunk már korábban a Mercedeseket lopkodó bandáról, akik hasonló módon ügyeskedésekkel tulajdonították el az autókat. Arról nem szólt a tweet, hogy pontosan mikor érkezik a kétlépcsős azonosítás, de reméljük minél hamarabb!

Te nyomatnád az előtted lévőre a kecskeordítást, vagy a konszolidáltabb megoldásokat kedveled?

Forrás és borító: Mashable

Kapcsolódó cikkeink

Donald Trump vs. Social Media – a volt elnök mindenkit is beperelne

Anikó

Feltámad a Tamagotchi!

Anikó

Lehetett volna fekete kerámiából is Apple Watch Edition

Anikó