IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Lejár a Huawei licence, úgy tűnik megszűnhetnek az Androidos frissítések is

Nem csupán a Google alkalmazásai tűnnek el, de az Android frissítések is.

Körülbelül már egy éve annak, hogy az Amerikai Egyesült Államok megtiltotta a Google-nek, hogy ellássa a rendszerével és az alkalmazásaival a Huawei telefonokat. A tiltás Donald Trump vs. Kína tech-hidegháború talán első lépése volt, azóta is lelkesen üldözi az elnök a kínai alkalmazásokat például.

Egy ideig még egész jól működött az a megegyezés, miszerint azokat a telefonokat, amik még Androiddal működnek, frissítsék folyamatosan. A Washington Post szerint azonban úgy tudja, hogy múlt csütörtökön lejárt ez a megállapodás.

Vajon látjuk valaha újra őket? – Forrás: FT

Az Amerikai Kereskedelmi Szövetség szerint a licensz egy nagyon jó lehetőség volt azoknak, akik korábban vásárolták a Huawei modelljüket, mint a tiltás, és továbbra is problémamentesen akarták volna használni. Azonban a lejárattal búcsút kell mondaniuk a frissítéseknek, és a telefonszolgáltatók számára sem jár már tovább a Huawei támogatás.

A Google is megerősítette a hírt, miszerint a frissítések, amiket a Huaweiesek kaptak az elmúlt időben, azért volt lehetséges, mert élt ez a szerződés. A cég viszont nem valószínű, hogy meg fogja hosszabbítani a támogatást, így a meglevő modelleken sajnos nem várható több frissítés.

A Huawei így sincs egyszerű helyzetben, ugyanis az új szériák már abszolút nem kapnak Google támogatást, kezdenek kifogyni a Kirin chipekből is hála szintén az USA-nak, és a régebbi modellek frissítésmegvonásával kiegészülve nem néznek ki jól az események a cég háztája körül.

Ti mit fogtok tenni, ha már nem frissítik tovább a meglévő Huawei-etek?

Forrás és borító: 9to5Google

Kapcsolódó cikkeink

Az Android-használók fele iPhone-ra váltana

Anikó

A hirdetések már a telefonod zárolási képernyőjére is betörhetnek

Anikó

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó