IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Itt az új számítógépes vírus: a Microsoft Edge

A Microsoft a Windows legújabb frissítése óta rég nem tapasztalt vehemenciával próbálja rákényszeríteni fehasználóit saját böngészőjük használatára.

Valószínűleg mindenki átélte már ezerszer gépezés közben, hogy a legrosszabb pillanatban bukkant fel az új verzió értesítése az ikonikus szöveggel: “kérjük, indítsa újra számítógépét”. Szerencsére ez mindig halogatható volt bizonyos ideig és zömében fontos javításokat foglalt magába, meg persze a sok bugot. Azonban most valami egészen más lapult a Windows új frissítésében.

Telepítéskor nem figyelhető meg semmi különös, a meglepetés gyanútlanul csap le ránk a bejelentkezést követően, ahogyan azt jól láthatjátok a képeken a belinkelt Twitter bejegyzésen. Arcátlan módon teljes képernyős ablakba kényszerítve üdvözöl minket (ha ezt hívhatjuk annak) az új Microsoft Edge.

Ha akarjuk ha nem, át kell szenvednünk magunkat a “kezdés” opción (se x-ecske se alt+f4 kombó nem működik) és csak ezután tudunk visszatérni a régi kerékvágásba jól megszokott böngészőnkhöz. Viszont még ha az első lehetőségnél, be is zárjuk az idegesítő ablakot akkor is rögzíteni fogja a Microsoft Edge böngészőt a tálcához (mellesleg az első helyen…)választási lehetőség nélkül. Ha zavar azt is törölni kell majd.

Nem azt mondom, hogy rettentően sok időt vesz el az életünkből, de engem kifejezetten zavart.

Vicces, hogy az előző generációs Windows 8 használókkal is ez történt, de ami igazán szürreális, hogy még a Windows 7 felhasználóit is érinti a dolog, amire elvileg már nem is érkezhet frissítés! Micsoda marketingfogás… Vagy inkább örüljenek, hogy végre volt update?

Forrás: KYM

A napi tapasztalt felhasználóknak igazából ez nem a világvége, könnyedén semmissé tehető a dolog. Ugyanakkor nagyon is jogos a felháborodás. Az őskori Explorernél az újszerű és újragondolt Microsoft Edge sokkal felhasználóbarátabb, ami nagyszerű, de pont az ilyen turpiságokkal rontják el az amúgy is ramaty megítélését.

Alapszintű felhasználók esetében jó eséllyel beválik a trükk a váltásra, és átveszi a hatalmat a Microsoft Edge, mint elsőszámú böngésző. Ha ez volt a cél, elérték. Ahogyan a dühkeltést is.

Borító: RedesZone
Forrás: 9to5Google

Szerintetek fair dolog ez az egész a Microsofttól, vagy az ő operációs rendszerük, és csinálnak amit akarnak?