IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A szivárvány színeiben pompázó billentyűzet kerülhet majd egyszer a MacBookokba

„Hardcore” gamer koromban, volt nekem ám Cherry MX-es szépen világítós billentyűzetem, egyből meg is melengette a szíve a színjátszós üveg billentyűzet lehetősége.

Bár a végtelenségig csípem a Butterfly Keyboardot, az elmúlt évek legtöbb anyázását azért szintén ennek az alkatrésznek köszönhetem. A 2017-es MacBook Prómba még eredetileg az első generációs pillangómechanikás billentyűzet figyelt egészen tavaly év végéig, amikor már elviselhetetlenné vált a kihagyó gombok és dupla leütések vegyes kombinációja.

Forrás: TechCrunch

El is vittem a gépemet szeretettel az egyik legnagyobb magyar APR-hez, ahol a szintén prémium szervizben a gépem még bőven belefért a billentyűzet- és kijelzőcsere programokba is, így az egész top case-t lecserélték egy csodával határos 2 nap alatt. Örültem, mint majom a farkának, szép fényes volt a kijelző, csattogtak az új, ráadásul már alulról gumizott gombok. Egészen kettő hétig, amikor újra indult a beragadó gombok kálváriája.

Nekem vegyes érzéseim vannak a régebbi, olló mechanikás billentyűzetekkel kapcsolatban, annak ellenére, hogy évekig használtam egy 2012-es MacBook Prót, ami szintén ezzel a technológiával hasított. Annyira nem csapkodtam a térdem örömömben, amikor bejelentették az olló mechanika visszatérését, de még mindig jobb, mint a Butterfly-jal szenvedni. #panaszkodasvege

Forrás: Az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatala

A mostani Apple-szabadalomban szereplő átlátszó billentyűk esetében az üveg nemcsak tartóssági, de esztétikai szempontokból is előnyös lehet. Az eddigiektől teljesen eltérően a műanyag billentyűk tetejére nyomott betűk helyett a billentyű testébe épített lehet a karakter, ami egyfajta árnyékolásként működhet, kitakarva a fényt, ezzel teljesen inverz megjelenést létrehozva.

Arra pedig már korábban nyújtott be szabadalmi kérelmet a vállalat , hogy egyedi LED-es megvilágítási technikájukat levédessék. Egészen érdekes kombó lenne egy inverz megvilágított, egyedien állítható és számtalan színben játszó billentyűzetkiosztás.

Forrás: Az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatala

Neked bejönne egy ilyen újítás vagy maradjon mindenki a kaptafánál?

Forrás: Az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatala

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó