IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Itt vannak az App Store idei legjobb alkalmazásai

Az Apple ma közzétette az App Store Best of 2020 nyerteseinek listáját, elismerve ezzel olyan alkalmazásokat és játékokat, amelyek elengedhetetlennek bizonyultak az idei évben.

Ráadásul, újdonság képpen az Apple tervezői a megszokott aprólékos munkával létrehozták az első fizikai App Store Best of 2020 díjat, melyet az ikonikus kék App Store logó ihlettet. Minden egyes díj 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készült, az egyik oldalán az App Store logójával, a másik oldalon a nyertes nevével gravírozva.

Idén minden kicsit más, az idei évet teljesen felülírta a koronavírus. Éppen ezért számtalan hétköznapi tevékenységünk tolódott még inkább az online térbe, így még kiemeltebb figyelem irányult az alkalmazásokra. 

Az idei legjobb alkalmazások közt olyanokat találhatunk, mint a A Wakeout!, amivel egy kis testmozgást csempészhetünk a home office fáradságos munkaóráiba vagy éppen az online tanítás két órája közé.

Zoom, az év iPades alkalmazása – WTF?

Az olyan játékok fantasztikus világa, mint a Genshin Impact, Legends of Runeterra, Disco Elysium, Dandara Trial of Fear és az Apple Arcade Sneaky Sasquatcha nagyszerű menekülést nyújtott a hétköznapokból. 

Legyen szó a távoktatás megkönnyítéséről a Zoom segítségével, egyre hangsúlyosabbá váló napi rutinok készítéséről a Fantastical segítségével, az App Store 2020-as év legjobbjai nyertesek segítettek abban, hogy az otthon töltött időt ne csak átvészelhessük.

Fun factként azért megjegyeznénk, hogy bár az Apple általában mindig az érzelmi húrok megpendítésére játszik legyen szó termékbemutatóról vagy csak egy egyszerű legjobb appok lista felállításáról, a valóságban azért még mindig a népszerűség, a név és a letöltésszám dominál. Nem lehet más magyarázat arra, hogyan nevezhették a Zoomot az év iPades alkalmazásának, mikor az csak a legfontosabb dolgot nem tudja: multitaskingot támogatni – értsd: kikapcsolja a kamerát, ha elnavigálsz az app felületéről és persze a PiP sem működik vele.

Nyerteseket alkalmazás kategóriában

  • Az év iPhone-os alkalmazása: Wakeout!
  • Az év iPades alkalmazása: Zoom
  • Az év Maces alkalmazása: Fantastical
  • Az év Apple TV alkalmazása: Disney+
  • Az év Apple Watch alkalmazása: Endel

Nyerteseket alkalmazás kategóriában

Emellé érkezett még egy top 20-as lista is, amit az App Store szerkesztői állítottak össze a legjobb alkalmazásokból és játékokból

Forrás és borítókép: Apple Newsroom

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó