IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Itt vannak az ARM-es Developer Transition Kit újabb benchmark eredményei

Minden változási folyamat automatikus velejárója a tesztelés. Ez alól nem képez kivételt az Apple Intel processzorokról sajátgyártású ARM-chipekre történő átállása is. Ehhez pedig dukál a tesztelő fejlesztőknek egy úgynevezett Transition Kit is, ami jelen esetben egy A12Z processzorral szerelt Mac minit jelent.

Most érkezett néhány új részlet a Developer Transition Kit teljesítményéről, illetve arról, hogyan néznek ki egyes iOS-es vagy iPadOS-es alkalmazások Macre portolt változatai.

Az első benchmark értékelések az A12Z-vel szerelt Mac minik teljesítményéről már a múlt hónap végén megérkeztek. Az Apple Rosettás virtualizációjának használata bár papíron nem kéne, hogy bármit levonjon a teljesítményből, az első beszámolók alapján úgy tűnik, azért még van mit csiszolni a technológián.

Forrás: 9to5Mac

Az új benchmark eredményeket most natívan futtatott Geekbench 5 Pro alapján hozták, így ezeket a számokat nem befolyásolja a vitualizáció.

Egy magnál 1098 pontot ért el a rendszer, míg a többmagos teljesítmény 4555 pont lett. A 2020-as belépő kategóriás MacBook Air esetén 1005 és 2000 pontról beszélhetünk. Így multi-core teljesítményben egyértelműen brutálisan odacsap az ARM-es Mac mini.

Mielőtt azonban messzemenő következtetéseket vonnánk le a végleges teljesítményről, azt érdemes szem előtt tartani, hogy ez a konstrukció kizárólag fejlesztők részére lett lett kitalálva, hogy portolhassák alkalmazásaikat. A fogalomba kerülő ARM-es Macek feltehetően még ennél is bikábbak leszenek.

Emellett pedig a régen látott és hallott Steven Throughton-Smith is hozott néhány sneak peeket az átportol alkalmazások kinézetéről:

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó