IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Itt az új, őrülten erős Gorilla Glass Victus!

Lassan ott tartunk, hogy már védőfólia és telefontok sem kell? Ha a Gorilla Glasson múlik biztosan!

A Corning cégtől származó Gorilla Glass már hosszú évek óta jelen van és volt is szinte az összes legnagyobb csúcskészülékben, már az okostelefonok 2000-es évekbeli megjelenése óta. A cég előző generációs kijelző feletti védő üvege, amely körülöleli és védi az összes belső komponenst és persze gyönyörű, de drága kijelzőket, a Gorilla Glass 6 volt még 2018-ban.

Tehát ideje volt már a következő, jobb és erősebb változatnak, amit immár megtörve a sorozatot, nem Gorilla Glass 7-nek hanem Gorilla Glass Victusnak neveztek el. A Victus latin szó és annyit tesz: életmód. Szerintem az újgenerációs biztonsági üveggel új életvitel lesz elérhető: amikor már nem kell “annyira” féltenünk akár több százezer forintos telefonunkat.

És ha még nem is tartunk teljesen ott, hogy mit sem törődve kütyünkkel dobálhatnánk mindenhova: az új Gorilla Glass Victus promó videó a Corningtól jól bemutatja, hogy azért serényen menetelnek a törhetetlen üvegek felé.

Ahogyan az a videóból is jól leszürhető, a többszörös leejtésnek (2 méterről) és folytonos karcolásnak is ellenáll: ami a Corningnak a Gorilla Glasszal a legfontosabb. Hiszen kisebb leejtések, illetve a kulcscsomónk vagy bármi más akármikor karcokat vagy repedést okozhat. Az meg nagyon drága mulatság. Viszont nagyon úgy tűnik, ezentúl ilyen problémánk nem lesz.

Illetve az is szembetűnő, hogy a mai konkurencia mérföldekkel le van maradva a Gorilla Glass mögött, és a cég is azt közölte “senki még csak a közelükben sincs”, ha üvegtechnológiáról beszélünk. Az előző generációhoz képest legalább 2-3x erősebb, míg a többi technológiánál 7-8x is akár.

Illetve őrületes módon, akár 100 kilogrammos nyomásnak is bemutatja a középső ujjat. Még ha tok és védőfólia, még mindig kell, akkor is megnyugtat, hogy már maga a telefonunk is képes ellenállni mindennap előforduó ejtéseknek és karcolásoknak. Persze, ha a telefonoddal akarsz amerikai focizni, védőtokot azért vegyél…

Őrületes erőket kiáll az új Gorilla Glass Victus! Forrás: Neowin

A törhetetlen üvegekig talán sosem jutunk el, de azért én remélem. Milyen jó lenne, ha nem lenne egy kisebb szívrohamunk minden alkalommal, amikor véletlen kiesik a kezünk ügyéből a telefonunk. Addig is legyél gyors, mint Flash vagy a villám… Annyi biztos, a Corning a Gorilla Glasszal szerintem ezt tervezi. Talán még pár generáció és voila’.

Borító: Corning
Forrás: androidpolice

Te fontosnak tartod, hogy mennyire tűrőképes a védőüveg a telefonodon?

Kapcsolódó cikkeink

Új Zárolási mód érkezését jelentette be az Apple

Anikó

Új AirTagkövetés-ellenes funkciókat vezet be az Apple

Anikó

Biztonságosabbá válik az AirTag használata

Anikó