IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jegyzetből emlékeztető – egy másodperc alatt

Ma két dologra jöttem rá: ha nem írok fel valamit, elfelejtem, ha pedig nem csinálok belőle emlékeztetőt, akkor is elfelejtem. Éppen ezért jött kapóra, hogy a Jegyetek alkalmazásba felvésett bejegyzéseimet könnyen Emlékeztetővé alakíthatom.

Sőt, arra is lehetőség nyílik, hogy ne csak egy egész jegyzetet, hanem annak egy-egy bizonyos részét alakítsa át az ember. Így például könnyen külön-külön emlékeztetőt állíthatsz be mondjuk a heti elvégzendő teendőid listájához.

Emlékeztető teljes jegyzetből

  • Válaszd ki a jegyzetet, magát, amiből emlékeztetőt szeretnél készíteni
  • Nyomd meg a jobb felső sarokban található Megosztás gombot iPhone-on és iPaden, Mac esetében pedig válaszd a Fájl menü > Megosztás opciót
  • Válaszd ki a felsorolt listából az Emlékeztetők alkalmazást
  • Tedd meg a megfelelő beállításokat, például választhatsz, hogy hol vagy mikor, milyen rendszerességgel emlékeztessen készüléked.

Ez számomra akkor jön a legjobban, ha például egy témakörhöz tartozó dolgokat jegyzek fel, pl., hogy mit csináljak meg másnap reggel azonnal, ha beértem az irodába. Itt elég, ha csak egy emlékeztető jön az egész listával.

Emlékeztető a jegyzet egy részéből

Akad viszont olyan eset, amikor egy adott jegyzet különböző elemeire különböző emlékeztetést szeretnék beállítani. Például egy hosszú távú to-do listánál jól jön, ha külön emlékeztet a telefonom, hogy a cipész felé járva menjek be a megsarkalt csizmámért, vagy a gyógyszertár előtt elhaladva váltsam ki a felírt gyógyszereim. Ehhez:

  • Válaszd ki a jegyzeted bármely elemét, lehet az egy szó, egy egész mondat vagy egy bekezdés is
  • iPhone-on és iPaden válaszd a pop-up menüszalagból a Megosztás opciót, majd válaszd az Emlékeztetők alkalmazást. Macen a jobb egér gombbal előhozott menün tudod kiválasztani ugyanezt a lehetőséget

Az Emlékeztetőkben pedig ugyanúgy mindent beállíthatsz, mint az előző esetben. Így már garantáltan nem fogsz elfelejteni semmit.

Kapcsolódó cikkeink

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó

Érkezik a Netflix játékszolgáltatása az App Store-ba

Anikó

Így engedélyezheted a YouTube kép a képben funkcióját iPhone-on

Anikó