IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kijelző alatti Face ID és Touch ID is kerülhet a következő iPhone-okba

A hét elején Ross Young kijelzőipari tanácsadó azt állította, hogy az iPhone 14 Pro modellekben lyukas és/vagy ovális alakú kivágások lesznek a notch helyett. Ha ez a kialakítás pontosnak bizonyul, az kizárja, hogy a Face ID idén teljesen a kijelző alá kerüljön.

A legújabb pletyka fényében összeállítottunk egy összefoglalót mindarról, amit eddig hallottunk a Face ID-ről és a Touch ID-ről a jövőbeli iPhone-okon.

Young azt állította, hogy az iPhone-ba épített infravörös kamera a Face ID-hoz nem kerül a kijelző alá legalább 2023-ig vagy 2024-ig, ami arra utal, hogy a Face ID nem kerül teljesen a kijelző alá legalább a jövő évi iPhone 15 Próig.

Forrás: 9to5Mac

Egy 2021. áprilisi kutatási jegyzetben a gyakran pontos Ming-Chi Kuo elemző azt mondta, hogy várakozásai szerint az Apple legalább egy 2023-ban megjelenő új iPhone-modellnél bevezetheti a kijelző alatti Face ID-t, de további részletekkel akkor nem szolgált.

Arra számítunk, hogy az Apple 2023-ban periszkópos teleobjektívet és kijelző alatti Face ID-t alkalmaz.
Ming-Chi Kuo

Az Apple a The Wall Street Journalos Joanna Stern és a Bloomberges Mark Gurman írása szerint legalább néhány iPhone 13-as modellnél tesztelte a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasót, de a jelek szerint úgy döntöttek, hogy nem lépnek tovább az ötlettel.

Forrás: 9to5Mac

Egy 2021 szeptemberi kutatási jegyzetében Kuo azt prognosztizálta, hogy az Apple 2023 második felében legalább egy új iPhone-modellt fog piacra dobni képernyő alatti ujjlenyomat-olvasóval, de azóta nem osztott meg további információkat.

Azt jósoljuk, hogy az új, 2H23-as iPhone támogatni fogja a kijelző alatti ujjlenyomatolvasót.
Ming-Chi Kuo

A legújabb iPad Air és iPad mini modellek a bekapcsológombba integrált Touch ID-t tartalmaznak, de az iPhone-ok még nem rendelkeznek ezzel a funkcióval.

Egy 2019. decemberi kutatási jegyzetében Kuo azt jósolta, hogy az Apple 2021 első felében egy nagyobb iPhone SE-t fog kiadni 5,5 vagy 6,1 hüvelykes kijelzővel 2021 első felében, és szerinte ez a készülék az oldalsó bekapcsológombba integrált Touch ID-val fog rendelkezni. Az Apple még nem adott ki ilyen készüléket, de a pletykák szerint a nagyobb iPhone SE megjelenését továbbra is 2024-re tervezik, és talán az is az állításnak megfelelően Touch ID bekapcsológombbal fog rendelkezni.

Forrás: 9to5Mac

A legfrissebb pletykák szerint 2023-ban legalább egy képernyő alatti Face ID-val és legalább egy képernyő alatti Touch ID-val ellátott iPhone fog megjelenni, de az nem világos, hogy az Apple tervez-e mindkét biometrikus hitelesítési lehetőséggel ellátott iPhone-t kiadni.

A Touch ID bekapcsológombbal ellátott iPhone inkább csak egy joker, de ez egy nagyobb iPhone SE-vel 2024-ben akár meg is történhet.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó