IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jócskán megkopott az iPhone-ok fénye

A Svetapple.sk új beszámolója szerint egyes iPhone 12 modellek szénája nem áll túl jól, már, ami a színüket jelenti. Igencsak megkopott a fényük.

A borítóképen látható ‌(PRODUCT)RED iPhone 12‌ bekapcsológombja mellett a színe narancssárga árnyalatúvá vált, jól látszik, ahol a piros szín megkopott. A Svetapple.sk szerint az iPhone-t átlátszó tokban használták, így a letapicskolás nem opció, bár nem világos, hogy maga az tok okozhatta-e a problémát.

Hasonló jelentések érkeztek már iPhone 11 és az iPhone SE 2 felhasználóktól is. A MacRumors olvasója például megosztott fotókat az ‌iPhone 11‌-éről, ahol szintén jól látható, mennyire megkopott a színezése. Ez az iPhone modell is átlátszó tokban volt. A legtöbb panaszos hang a (PRODUCT)RED ‌iPhone‌ modelleket emlegette, a különböző színű ‌iPhone 11‌-ek esetében ritkábban tapasztaltak elhalványulást.

Kellemes naplementeszínű grádiens

Néhány MacRumors-olvasó feltételezte, hogy a szín kopásának hátterében az átlátszó tokok fényáteresztő képessége állhat és a fakulás az UV-sugárzásnak köszönhető. De mi van akkor a többi színnel? Erre az az elmélet született, hogy a problémát kémiai reakció okozhatja, de egyértelmű magyarázat egyelőre nem született.

A probléma úgy tűnik, évek óta fennáll, mivel panaszkodtak az iPhone XR-re is. A Svetapple.sk által megosztott ‌iPhone 12‌ fotókon kívül azonban hasonló mértékű színvesztéséről még nem volt szó, így ezt nem vehetjük elterjedt gyártási hibának.

Az Apple valószínűleg a szín elhalványulását kozmetikai kérdésnek tekinti, ezért nem tudni, hogy kicserélik-e a megfakult eszközöket.

Forrás és borítókép: Svetapple.sk

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó