IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nem hasít úgy az 5G az iPhone-okon, mint az elvárható lenne

Az Opensignal új jelentése elég lesújtó képet fest arról, hogy az iPhone 12-es sorozatának 5G-teljesítménye hogyan áll az Egyesült Államokban az androidos okostelefonokhoz képest. 

A 25 leggyorsabb 5G-s okostelefon többségét végül a Samsung készítette, és bár az 5G érkezésével az  iPhone 12-n a netezés sebessége 2,3-szeresére ugrott a 4G-hez képest, az Apple első 5G készülékei a lista végére fértek csak fel, legalább 25 androidos készülék előzte meg őket a teljes letöltési sebességben.

A Opensignal 5G-teljesítményről szóló új jelentésében a Samsung új Galaxy S21 5G-je áll az első helyen 56 Mb/s-mal. A TCL Revvl 5G és a OnePlus 8T+ 49,8, illetve 49,3 Mb/s-os átlaggal a második, illetve a harmadik helyet szerezte meg. Az LG Velvet 5G a 25. lett, 37,8 Mb/s-os sebességgel. Na, de akkor mi van az iPhone-okkal?

Kétségtelen, hogy az iPhone 12 tulajdonosok számára csalódást okozott, az Apple első 5G-kompatibilis okostelefonjanak átlagsebessége. Az iPhone 12 Pro és a Pro Max átlagos letöltési sebessége 36,9 és 36,2 Mb/s volt, az iPhone 12 és 12 minié pedig 29,6, illetve 32,9 Mb/s.

A Opensignal megjegyzi, hogy a korábbi iPhone-ok teljesítménye is az androidos készülékeké mögé szorult, amikor a Qualcomm modemek helyett az Intel 4G-s chipje lapult még a készülékekben. 

Az alábbi ábra bemutatja, hogy az Apple hogyan tudta csökkenteni a különbséget az 5G teljesítmény terén Qualcomm modemekkel, de még mindig elmarad az összes androidos versenytársától.

Ian Fogg, a jelentés készítője, aki az Opensignal elemző csoportját vezeti, elmondta, hogy a Samsung és más androidos gyártók az Apple elé kerülhetnek, amikor az RF-dizájnról van szó, mivel a modemen kívül más okostelefon-alkatrészek is befolyásolják az 5G és 4G teljesítményét. Például a Samsung Galaxy S21 az 5G-s okostelefonok harmadik generációja, míg az iPhone 12 az Apple-nél csak az első. 

Forrás: Opensignal

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó