IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kuo iPhone-os hírcunamival bikázza be a hetet

Az egészen langy-bangyi hétfő után Ming-Chi Kuónak akadt egy kis mondanivalója az össszes lehetséges idei iPhone verzióval kapcsolatban. Lesz szó összehajtható kijelzőről, USB-C töltésről, kisebb notchról és magasabb képfrissítési rátáról, valamint újjászülető SE-ről és miniről is.

Kezdjük is az összehajtogathatós iPhone kérdésével.

Az összehajtható iPhone-ról szóló hírek nem újkeletűek. Ming-Chi Kuo elemző szerint az Apple a 2023-as piacra dobásra gyúrhat, a 7,5 vagy 8”-es kijelző mérettel megáldott készülékkel.

Korábban már számos jelentében szerepelt az Apple összecsukható iPhone prototípusa, de Kuo szerint a termék “hivatalosan még nem indult el”. Eközben az olyan versenytársak, mint a Samsung vagy a Motorola már több összecsukható telefont is kiadott, bár ezek többnyire igen drágák és egyértelműen a fejlesztés korai szakaszában vannak még.

Forrás: MacRumors

Kuo szerint a képernyő kihajtva iPad mini méretű lehet, az azonban nem világos, hogy ki készítené el ezeket az összecsukható kijelzőket – pletykák voltak arról, hogy az Apple mind az LG-vel, és a Samsunggal is együttműködik.

Bár a prototípusról szóló pletykák és a Kuo jelentése szerint az Apple valóban összecsukható telefonon dolgozik, az eredményre egyelőre még várni kell. Kuo 2023-as indulási dátuma attól is függ, hogy az Apple képes lesz-e választ találni a legfontosabb technológiai és tömeggyártási kérdésekre.

Aztán itt van az USB-C-re váltás.

Forrás: 9to5Mac

Kuo szerint az USB-C sztori halott vonal. A vállalat állítólag nem tervezi az USB-C bevezetését a jövőbeni iPhone-okon. És a Touch ID-érzékelő beépítése az oldalsó gombba is elmaradhat. Pedig mindkettő olyan technológia, ami már megvalósításra került az iPadek esetén. 

Az elemző információi szerint az USB-C bevezetése nem lenne jövedelmező az MFi technológia számára üzleti szempontból. Ráadásul a csatlakozó vízállósága is rosszabb, mint a Lightning és MagSafe megoldásoké. 

Ezért az USB-C átugrásával az Apple egyenesen a port nélküli megoldásra ugorhat, amely kizárólag a vezeték nélküli töltésre és az Apple MagSafe technológiájára támaszkodhat. Ami pedig lassan elér egy olyan pontra, hogy elég megbízható lesz ahhoz, hogy kizárólag ezzel lássák el az iPhone-okat. 

Összezsugorodhat a notch is és végre jöhet a ProMotion technológia is.

Kuo szerint az iPhone 13-as széria ugyanazokból a modellekből áll majd, mint az 12-es. Az iPhone 12 mini gyenge értékesítéséről szóló jelentések ellenére a kisebb telefon még idén frissülhet. A két iPhone 13 Pro modell pedig 120 Hz-es frissítési rátával rendelkező LTPO megjelenítési technológiás kijelzővel kerülhet gyártásra.

Az iPhone 13 széria mindegyik modelljén kisebb lehet a notch mérete, bár Kuo, örülne, ha az Apple teljesen megszüntetné a bevágást, de erre már csak 2022-ben kerülhet sor. 

Forrás: MacRumors

Az iPhone SE pedig már egy harmadik generációig is kihúzhatja. Az új verzió 2022 első félévére csúszhat.

A korai pletykák szerint 2021 első felében érkezett volna a harmadik generációs iPhone SE, de a későbbi pletykák már azt sugallják, hogy csak az év második felében fog megjelenni, ha nem 2022 elején. A nagyobb “‌iPhone SE‌ Plus” verzió is egy a lehetőségek közül, ahol már megvalósulhat a kávamentes kijelző, a Touch ID átkerülhet az oldalsó gombba és akár 5G-képes is lehet a készülék.

Forrás: The VergeThe VergeThe VergeMacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó