IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jöhet a nagy ARM bejelentés az idei WWDC-n

A legújabb hírek szerint az Apple az idei WWDC-n jelentheti be az első ARM chipeket saját Macjeibe.

A vállalat már sikerrel alkalmazza az egyedi A-szériás chipjeit iPhone-ok és iPadekben, ezzel a piac csúcsára repítve az iOS-es eszközöket. Most úgy tűnik, ugyanezen a vonalon indulhatnak el végre a Macekkel, először laptopok, majd asztali gépek terén is.

A Bloomberg információi szerint az Apple ebben a hónapban bejelenti az átállást, ezzel lehetővé téve a Maces fejlesztők számára, hogy elkezdjék fejleszteni kompatibilis alkalmazásaikat a jövő évben érkező ARM-es Macekhez.

Forrás: 9to5Mac

A Bloomberg korábbi értesülései szerint a vállalat már a finisben van a 12 magos ARM chipekkel, amik a saját tervezésük által készülnek. Az 5 nanométeres technológiával készült processzorok teljesítményben vastagon lenyomhatják a mostani MacBook Air felhozatalt is.

Az Intelről ARM-re váltás egyaránt jótékony hatással lehet a gépek teljesítményére és akkumulátor idejére is, arról nem is beszélve, hogy a saját tervezésű technológia bőven hagy pénzt a kasszában is. Ráadásul teljesen új utakat nyithat meg a GPU és különböző mesterséges intelligencia alapú fejlesztéseknek.

A múlt héten még a mostanában egészen jókat jósló L0vetodream Twitter felhasználó is megerősítette, hogy jövőre visszatérhet a 12”-es MacBook, szinten ARM chipekkel.

Forrás és borítókép: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó