IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jöhet a QR-kódos és Maces appos Apple Pay fizetés

Két vonalról is összetűzben az Apple Pay. Az iOS és iPadOS 14 bétája ismét árulkodott…

Az egyik vonalon az iOS bétájából az a hír járja, hogy az év második felében éles verzióban is érkező rendszer már tartalmazhat egy olyan funkciót, melynek segítségével QR-kódok beolvasása is aktiválhatja majd az Apple Pay fizetési rendszerét.

Forrás: The Verge

Arról még nem szólt a fáma, hogy pontosan mi a működési mechanizmusa, arra viszont a kódot profin túró fejlesztők találtak némi referenciát, hogyan is alkalmazhatják majd a felhasználók a gyakorlatban.

Egy API-ban található kódrészlet pedig arról árulkodik, hogy harmadik féltől származ alkalmazások is használhatják majd a QR-kódos Apple Pay fizetési rendszert.

A másik vonalon pedig az iPadOS 14 bétája volt nagyon beszédes. A szintén szeptemberben élesedő macOS Big Sur alatt Catalysttel portolt alkalmazásokban is lesz sokkal könnyebben az Apple Pay, mint fizetési opció.

Forrás: AppleInsider

Eddig a fejlesztőknek nem volt lehetősége arra, hogy az Apple hivatalos fizetési rendszerét intergrálják alkalmazásaikba. Ez azonban megváltozni látszik idén ősszel. Ráadásul a Catalystnek köszönhetően, ha iPades vagy iPhone-os alkalmazást visznek át Macre, gyakorlatilag még változásokat sem kell eszközölni a fizetés bevezetéséhez.

Forrás: The Verge és AppleInsider 

Borítókép: FinTechZone

Te használod egyáltalán az Apple Pay-t?