IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Nagyot kaszált a Tinder a magányos karanténozókon

Míg az elmúlt pár hónap az arcmaszkokról, a kézfertőtlenítésről és social distancingről szólt, a Tinder népszerűsége különös módon az egekbe szökött.

Az én júniusom óvatosan telt, csak boltba mentem, sétálni és a családot végre meglátogatni. Nem ültem be sehova egy sörre csak azért, mert megnyíltak újra, moziban sem voltam. Semmilyen formában nem kerestem más emberek társaságát, és még a barátaimmal is online tartottam a kapcsolatot. Ez nyilván minden embernél egyéni, hogy mennyi aktivitást és közösségi részvételt tart megfelelőnek. De hogy telt a nagyátlag júniusa az app áruházak szerint? Agyba-főbe Tinderezve…

Teljesen biztonságosnak tűnik idegenekkel karanténozni Tinderről – Forrás: AdsOfTheWorld

Nem ítélem el a Tindert, mert jelenleg is több párt ismerek, akik ott ismerkedtek meg és hosszútávú boldog kapcsolatban élnek, de gondolom senkinek nem mondok újdonságot azzal, hogy nem ez az elsődleges célja a felhasználóknak Tinderen. Az egyéjszakás vagy a barátság extrákkal kapcsolatok a vírushelyzeten kívül is kockázatosak higiéniai szempontokból, valamint a szexuális betegségek elkerülése is egy állandó feladat, ha tinderezgetünk.

A SensorTower készített egy összesítést, amiben az App Store és a Google Play pénzügyileg legjobban teljesítő non-game alkalmazásait szedte össze. A két áruházban együttvéve a TikTok teljesített a legjobban, ők 90,7 millió dollárt kerestek, második helyen a YouTube 73 millió dolláros bevételt ért el, a Tinder pedig harmadik lett mögöttük nem sokkal lemaradva. És visszanézve az elmúlt hónapok statisztikáit az oldalon, áprilisban és májusban is ugyanígy nézett ki a sorrend, viszont márciusban – az ittavilágvége közepén – a Tinder lett az első!!!

Legtöbb bevételt hozó applikációk 2020 márciusában nem játékos kategóriában
Legtöbb bevételt hozó applikációk 2020 júniusában nem játékos kategóriában

A TikTok népszerűsége abszolút a kínaiaknak köszönhető, ugyanis a bevételek majdnem 90%-a az app ottani verziójából érkezett. Ezzel szemben a Tinder hivatalosan nem elérhető Kínában, és bevételeik közel kétharmada az USA-ból származik, akik tudjuk, mennyire nem vették komolyan a járványügyi intézkedéseket. Úgy tűnik, az államokban nem csak a strandok voltak tele a korlátozások idején, de a franciaágyak is.

Forrás: SensorTower

Borítókép: Washington Post

Neked belefér a tinderezés a járvány idején, vagy inkább megvárod a maszkmentes csókok időszakát?  

Kapcsolódó cikkeink

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó

Érkezik a Netflix játékszolgáltatása az App Store-ba

Anikó

Így engedélyezheted a YouTube kép a képben funkcióját iPhone-on

Anikó