IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jöhet a térbeli hangzás a Netflixre is

A Netflix állítólag a háttérbeen már teszteli az iOS 14 új térbeli hangzás funkciójának támogatását. Az iPhoneSoft jelentése egy névtelen Netflix fejlesztőre hivatkozva azt állítja, a vállalat december óta teszteli térbeli hangzás támogatását iPhone-okon és iPadeken.

A térbeli hangzás támogatásához nincs óriási munka, amit a Netflixnek el kellene végeznie. A szolgáltatás már sokféle térhatású tartalmat kínál, amit a térbeli hang virtuális térhanggá alakít. Számos streaming szolgáltatás, köztük az Apple TV+, a Hulu és a Disney+ már támogatja a térbeli hangot.

Az iPhoneSoft jelentése nem tartalmaz konkrét információkat arról, hogy a Netflix mikortól teszi elérhetővé a térbeli hangzást, csak sejteni lehet, hogy tavasszal már szerepelhet a funkciók listáján.

A térbeli hangzás funkció kizárólag az AirPods Pro és az AirPods Max készülékek számára érhető el, a Vezérlőközponton keresztül állítható, amikor az AirPods csatlakoztatva van.

Az Apple szerint a térbeli hang magával ragadó élményt nyújt az irányított audioszűrők segítségével, azért hogy a hangokat gyakorlatilag bárhol lejátszhassák a térben és magával ragadó hangélményt teremtsenek. Ez a surround csatornákat pontosan a megfelelő helyre fogja tenni, még akkor is, ha elfordítod a fejed vagy mozgatod a készüléket.

A Térbeli hang iOS-en
A térbeli hangzás és a dinamikus fejkövetés a színházakra jellemző térhangzású élményt nyújtja filmek és videók nézésekor, mivel olyan érzése lehet a nézőnek, hogy a hangok teljes mértékben körülveszik. A hangtér viszonyítási pontja a készülék marad, a hang pedig továbbra is a képernyőn látható színész vagy cselekmény irányából érkezik.
Apple

Egy fontos dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy csak a Netflix legmagasabb kategóriájú Premium előfizetése támogatja a Dolby Atmos térhangzást. Lehetséges, hogy a Netflix a térbeli hangzást is a Premium előfizetőkre korlátozza, de a részleteket még nem ismerjük.

Forrás: iPhoneSoft

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó