IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jöhet az Apple Kesztyű és a 165 Hz-es képernyőfrissítés

Folytatódnak az iPades és MacBook Prós híresztelések

A mai napon a DigiTimes megosztott néhány részletet jelentéséből, mely szerint 2022-től az Apple mind az iPad, mind a Mac modelleken esetén dolgozik majd OLED kijelzőkkel.

A jelentés szerint ezek közül az eszközök közül az első OLED-es egy 10,9”-es ‌iPad lehet‌, feltehetően az iPad Air frissített változata. A frissített ‌iPad‌ gyártását állítólag az idei negyedik negyedévben kezdik meg, értékesítése pedig 2022 elején indul. A 10,9”-es ‌iPad mellett az Apple állítólag fontolóra veszi az OLED kijelzők használatát a 12,9”-es iPad Pro és 16”-es MacBook Pro esetén is.

Forrás: DigiTimes

Érkezik a titkosított hívás a WhatsApp Desktopra is

Forrás: Whatsapp

Az audio- és videohívások már néhány éve elérhetők a WhatsApp-on, de csak az iOS-es és az Android alkalmazásokon működtek. Mától a felhasználók a WhatsApp Desktopon keresztül is válaszolhatnak és hívásokat kezdeményezhetnek Macen és Windows PC-n egyaránt, élvezve a végpontok közti titkosítás minden előnyét.

A WhatsApp szerint a funkció kezdetben csak a személyes hívásokhoz esetén lesz elérhető az asztali alkalmazásban, de a jövőben kiterjesztik a lehetőséget a csoportos hívásoka is. 

Forrás: WhatsApp

Új mágneses töltőcsatlakozót szabadalmaztatott az Apple

Az Egyesült Államok Szabadalmi Hivatala a héten engedélyezett az Apple számára egy új mágneses csatlakozót, amely képes töltést továbbítani az iPhone-okba. A szabadalom szorosan követi azt a pletykát, mely szerint az Apple a jövőben fontolgatja a Lightning port eltávolítását okostelefonjairól.

A szabadalom egy új típusú csatlakozót mutat be, mely némileg hasonlít az iPadeken található Smart Connectorra és a régebbi MacBookokok MagSafe csatlakozójára is. Az ábrák alapján ez lehetőség az iPhone-ok új töltési módjaként felváltaná a Lightning portot.

Forrás: Patently Apple

Jönnek a 165 Hz-es kijelzők

Forrás: Nubia

Egyre több gyártó alkalmaz magas frissítési gyakoriságú kijelzőket főleg a  játékra használt telefonok és zászlóshajók esetében. De a Nubia Red Magic 6 az „átlagos” 120 Hz-es értéket még magasabbra nyomja.

A vállalat bejelentette a Red Magic 6 és 6 Pro készülék érkezését Kínába. Mindkettő 6,8”-es , 2400 x 1080 px felbontású AMOLED kijelzővel rendelkezik, amelyek akár 165 Hz-en is képesek frissülni.

Forrás: Nubia

A felhasználók lekövethetetlenek maradnak az AirTag használata során

Ahogy azt tavaly novemberben az iOS bétájában is láthattuk az AirTagek rendelkeznek egyfajta keresésgátló védelemmel „Item Safety Features” néven. A funkció később kikerült a béta kódjából, azonban most újra felbukkant.

Bármely tárgy nyomon követésének képessége a készülő AirTag segítségével nyilvánvalóan magával hozza a tudattalan nyomon követés kérdését. Az Apple korábban 2020 végén, az iOS 14.3 bétájában foglalkozott ezzel a kérdéssel, ahol kiderült, hogy a kód olyan adatvédelmi funkciókat tartalmaz, amelyeket kifejezetten ennek megakadályozására terveztek.

Forrás: Apple Insider

A Samsung a harmadik legnagyobb okosóragyártó

A Samsung remek okosórákat gyárt a Tizen operációs rendszerével, de még mindig a harmadik helyen áll az okosórák piaci részesedésében. A Counterpoint Research piackutató cég új jelentése szerint a Samsung piaci részesedése nőtt 2020 harmadik és negyedik negyedévében, de a 2020-as teljes év tekintetében továbbra is csak a harmadik helyen állt.

A dél-koreai cég állítólag 9,1 millió okosórát szállított 2020-ban. Összehasonlításképpen, az Apple tavaly 33,9 millió Apple Watchot adott el, köszönhetően az SE és a Series 6 iránti óriási keresletnek. A cupertinói cég az első számú okosóragyártó azóta, hogy piacra dobta az első Apple Watchot. A Huawei 11,1 millió okosórát adott el 2020-ban, így értékesítési volumenük 26%-kal javult.

Forrás: Counterpoint Research

Jöhet az Apple Kesztyű is?

Ahelyett, hogy a korábban kivezetett Force Touch funkcióval kezdenének valamit, ahol a felület érzékeli a nyomást, az Apple azt kutatja, hogy a viselhető eszközök, például kesztyűk hogyan változtathatják az egyszerű felületeket érintésérzékenyekké.

Az Apple már korábban is foglalkozott a témával, akkor erőérzékeny kesztyűk használatával kutatta a gesztusvezérlők létrehozását, de ez inkább a fizikai nyomás regisztrálásáról szólt.

Az Ultraszónikus erő detektálás egy újonnan bemutatott szabadalmi bejelentés, amely arra utal, hogy a hordható eszközök ultrahanggal érzékeljék az erőt, amikor az ujjaikkal megérintenek egy felületet.

Forrás: Apple Insider

Borítókép: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó