IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jöhet az astrotimelapse funkció a Pixelekbe

A Google 2019 végén debütált egy asztrofotó móddal a Pixel 4 sorozatban, amely a korábbi Pixelekhez is eljutott. Az üzemmód lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy asztrofotó felvételeket készítsenek, 16 darab 15 másodperces képkockát kombinálva a végső, csillagokkal teli eredményért.

Most a 9to5Google a Pixel Tips alkalmazás legújabb verziójában (3.4.0.373287606) turkálva felfedezte az “astrotimelapse” funkcióra való utalásokat. Arról nincs további információ, hogy pontosan mi lehet ez, de van egy elképzelésünk arról, hogy mire számíthatunk.

Legjobb tippünk szerint a Google az éjszakai égboltról készült timelapse videók rögzítésének lehetőségén dolgozik, amely az asztrofotózás üzemmódhoz hasonló elven működik, de kép helyett videót hoz létre. Nem a Google lenne azonban az első androidos gyártó, aki ezt a funkciót kínálja.

A Realme az év elején debütált a Starry Timelapse funkcióval a Realme 8 Pro készüléken, amely 15 darab 16 másodperces expozíciót készített, hogy egy képkocka videót generáljon. A gyártó akkor azt mondta, hogy nyolc percig kell fényképezni ahhoz, hogy egy másodpercnyi videót kapjunk ebben az üzemmódban.

Hasonló funkcióra számítunk tehát a Google Pixel termékcsaládban is, de remélhetőleg rövidebb felvételi idővel juthatunk még jobb végeredményhez. Mindenesetre a 9to5Google szerint az astrotimelapse funkció úgy tűnik, hogy ellenőrzi, hogy a Google Camera alkalmazás 8.2.3-as verzióját futtatod-e. A legfrissebb verzió a 8.2.2, ami arra utal, hogy egy új frissítés lehet úton.

Forrás és borítókép: Android Authority

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

JPEG, HEIF, HEIC és ProRAW, mi a különbség?

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó