IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jöhet az kisebb és olcsóbb HomePod

A legújabb híresztelések szerint egy kisebb és elérhetőbb árú HomePod is érkezhet az Apple kínálatába.

A múltheti 199,99 dolláros HomePod leárazás mellet most a Bloomberg elemzőjéhez, Mark Gurmanhoz olyan információk is eljutottak, miszerint az Apple alkalmazottai lehetőséget kaptak arra, hogy a régi két darabos korláthoz képest akár 10 HomePodot is megvásárolhassanak 50% kedvezménnyel.

Ez is elég egyértelmű jelzése annak, hogy a vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy kipucolja maradék készleteit. Sőt, az Apple hivatalos oldalán már “Sold out”-ként jelzik a USA-ban kb. egy hete a terméket.

Az elmúlt évek során az Apple valóban igyekezett egyre több és jobb újításokkal tuningolni a versenytársakhoz képest kicsit hátrányból induló okoshangszóróját. Elérhetővé vált a Handoff lehetőség, több felhasználó felismerése, ambient zene, multi-room támogatás, stb.

Ettől függetlenül a Siri még mindig nem a felhasználók kedvence. Bár Gurman korábbi értesülései szerint az újabb, kisebb készülék már eggyel jobb Siri támogatással érkezik.

Forrás: Cnet

Kezdetben a HomePod ára a 2018-as induláskor 349 dollár volt, aztán a vállalat 299 dollárra csökkentette 2019 áprilisában. És, mint azt az árcédula is jelzi, az Apple prémium kategóriába szánta termékét, még akkor is, ha pont a legjobb funkció, az okosasszisztens terén sok teljesen alsó kategóriás, kb. 25 dolláros árfekvésű eszköz, pl. Amazon Echo vagy Google Home is simán veri Sirit.

Az új, kisebb és olcsóbb modellről egyelőre annyit tudni kvázi biztosan, hogy a hangszórók számát 7-ről 2 darabra csökkentették az íves rácsozat alatt.

Vajon még a WWDC előtt kijöhet az új termék?

Forrás és borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó