IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Megérkezett az iOS 13.5, iPadOS 13.5, watchOS 6.2.5 és tvOS 13.4.5 Gold Master verziója

Egyre közelebb járunk az éles verziók megjelenéséhez, a GM verzió kieregetéséből legalábbis erre lehet következtetni.

A Gold Master verzió igazából sokban nem különbözi az alapvető béta verzióktól, ugyanúgy az Apple Developer Centeréből tölthető le béta profil használatával. Külön elnevezését annak köszönheti, hogy rendszerint ez az utolsó béta frissítés az éles rendszer megérkezése előtt.

Az iOS, iPadOS, tvOS és watchOS verziói már megérkeztek, a macOS még egyelőre várat magára. Az elmúlt két hónap során sorba jöttek a nem túl bő lére eresztett újításokat tartalmazó verziók. Az első bétával március 31-én örvendeztetett meg minket az Apple, majd kb. kétheti rendszerességgel, április 15-én, április 29-én, május 6-án érkeztek a legújabb verziók a különböző OS-ekhez.

Az elkövetkezendő iOS és iPadOS rendszerek legnagyobb újítása a COVID-19-es kontaktuskövetés lehet. Az éles verzió megérkezéséig továbbra is kétes, hogy a funkció elérhető lesz-e az USA-n kívül is. Ha tippelnem kéne, nem. Még akkor sem, ha bétákban benne van.

Emellett szintén a koronavírushoz köthetően érkezik a Face ID kis módosítása is, mely segíthet a készülékek feloldásában maszk viselése esetén. Ha a felhasználó fejének alsó fele ki van takarva, a Face ID nem próbál meg többször azonosítani, azonnal a jelkód megadás részre ugrik.

Hogy pontosan mikor érkezhet az éles verzió, azt természetesen csak az Apple tudhatja. De a legtöbb rendszer esetén 1-2 hét volt a maximum az elmúlt évek során.

Kapcsolódó cikkeink

Továbbra is dolgozik az AirPower technológián az Apple

Anikó

Nem eszik olyan forrón az AR-kását

Anikó

Jövőre megvalósulhat az AR-álom

Anikó