IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jöhet az M2 kedden

Egy fejlesztő a holnapi Peek performance Apple esemény előtt kiszúrta, hogy a vállalat teszteli az M2 Apple Silicon chipet, amely várhatóan először az új MacBook Airben és a felfrissített 13 hüvelykes MacBook Próban debütál.

Amint arról Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa a Power On hírlevelében beszámolt, egy fejlesztői forrás arról tájékoztatta őt, hogy az elmúlt hetekben az Apple egy nyolcmagos CPU-val és tízmagos GPU-val ellátott chipet tesztelt több Macen a legújabb macOS béta verzióján.

Egy fejlesztői forrásból úgy értesültem, hogy az Apple az elmúlt hetekben több Mac-en is tesztelt egy új chipet, amely egy nyolcmagos CPU-t (négy hatékonysági és négy nagy teljesítményű magot) és 10 GPU-magot tartalmaz. Ezek pontosan az általam tavaly részletezett M2 chip specifikációi.
Mark Gurman

Az Apple ezt az új chipet macOS 12.3-at (amely a következő egy-két héten jelenik meg, és az új Maceken fut) és egy jövőbeli macOS 12.4-et futtató gépeken tesztelte, valamint a macOS 13-mal, amelyet júniusban, a 2022-es WWDC-n mutatnak be előzetesen.

Hasonló történet játszódott le az Apple októberi, Mac-központú eseménye előtt is, ahol az M1 Pro és M1 Max chipek neveit szúrták ki az alkalmazásnaplókban.

Az Apple M2 Apple Silicon chip lesz az első jelentős frissítés az Apple saját processzora esetében annak bevezetése óta. Az Apple 2020 novemberében mutatta be az M1 chipet, és azóta a chip erősebb iterációi jöttek csak, nevesül az M1 Pro és M1 Max változatok.

Az M2 chip vélhetően először egy frissített 13 hüvelykes MacBook Próban és egy teljesen újratervezett MacBook Airben kap helyet. Gurman ma azt mondta, hogy egy új Mac mini, amely várhatóan M1 Pro és M1 Max lapkákat tartalmaz majd, készen áll, és a jövő héten kerülhet piacra. Egy új 13 hüvelykes MacBook Pro és egy új iMac már az év első felében megjelenhet – tette hozzá Gurman.

Gurman megismételte várakozásait az Apple keddi Peek Performance eseménnyel kapcsolatban. Ahogy arról a korábbi pletykák és szivárogtatások széles körben beszámoltak, várhatóan egy új iPhone SE-t jelentenek be, amely az előző modellel megegyező 4,7 hüvelykes kialakítású, de 5G-kapcsolattal és új chippel egészül ki.

A pletykák szerint az eseményen debütál egy új iPad Air is, amely A15-ös chippel, Center Stage-dzsel és 5G-kapcsolattal rendelkezik majd. Az új iPhone, iPad és legalább egy új Apple Silicon Mac mellett Gurman szerint egy negyedik joker bejelentés is lehetséges.

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó