IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jöhet az Orvosi azonosító megosztása elsősegélynyújtó szervekkel

Az iOS 13.5 negyedik, egyben legfrisebb fejlesztői bétája új lehetőséget rejteget az Egészség (Health) alkalmazásban. Az opció lehetővé teszi, hogy az iPhone-ok és Apple Watchok vészhívás esetén automatikusan elküldjék az Orvosi azonosító tartalmát a reagáló szerveknek, valamint megjelenítsék azt a készülék Zárolási képernyőjén is.

A funkció részben ötvözi az eddig meglévő lehetőségeket, valamint tovább is fejleszti azokat.Eddig, ha szépen kitöltötted a személyes adataidra vonatkozó részt az Egészség alkalmazás Orvosi azonosító részében, továbbá, megadtad a vészhelyzeti kontaktokat, akkor két lehetőséged volt.

Forrás: Apple Support

Miután hosszan megnyomtad az Oldalsó gomb és a Hangerő Fel vagy Le gombok kombinációját, akkor azon kívül, hogy lehetőséged nyílt kikapcsolni a készüléket, indíthattál azonnal segélyhívást vagy megjeleníthetted az Orvosi azonosítód tartalmát.

Ennek egyetlen szépséghibája, hogy ha például mentős kezébe került a telefonod, akkor neki ismernie kellett a gombkombinációt, amivel előcsalogathatja az infókat a készülékedből annak feloldása nélkül.

Forrás: AppleInsider

Most viszont az új bétában megjelenő funkció alapján előre engedélyezheted, hogy ha elindítod a segélyhívást, akkor készüléked helyből továbbítsa az itt megadott adataidat az elsősegélyt nyújtó szerveknek. Egyben azt is lehetővé teszi, hogy a készüléked kijelzőjén zárolt állapotban automatikusan megjelenjenek ugyanezek az információk.

Ha minden igaz, a magyar hálózatok megfelelnek a funkció technikai követelményének, így jó eséllyel számunkra is elérhető lesz a lehetőség, nemcsak az USA-ban. De ez teljes bizonyossággal csak akkor derül ki, ha végre élesben is megérkezik az iOS 13.5-ös rendszere.

Forrás: AppleInsider

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó