IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Akcióban az Xbox Series X játékai

A Microsoft egy online esemény keretében megvillantott néhány címet azok közül, amik már az ősszel érkező új konzol repertoárját is színesítik majd.

A gaming világban az idei év egyértelműen az új konzolgenerációra való felkészülésről szól. A  PlayStation 5-öt és az Xbox Series X-et egyaránt hatalmas várakozás övezi, szinte nincs olyan hét, hogy ne csurranna-cseppene valamilyen infó, vagy pletyka a gépekkel kapcsolatban. A Microsoft háza táján ma épp egy nagyszabású webes bemutató zajlott, melynek során összesen 13, külsős fejlesztők gondozásában  készülő játékot láthattunk akció közben. Az esemény célja, hogy adjon némi ízelítőt arról, hogy milyen látványra számíthatunk az új hardveren.

Assassin’s Creed Valhalla

Az internet napok óta az Assassins Creed új, vikinges epizódjának bejelentésétől hangos, ám ez az első alkalom, hogy gameplayt is láthatunk az orgyilkosok titkos rendjének következő kalandjáról. A képsorok magukért beszélnek, bár igazából egy AC esetében sosem kérdés, hogy rendben lesz-e a látvány. A játék az új konzolok mellett PC-n, PS4-en, és Xbox One-on is elérhető lesz, pontos megjelenési dátuma egyelőre nincs.

Bright Memory: Infinite

Ezt az első ránézésre klasszikus FPS-t két dolog teszi különlegessé. Az akció nem korlátozódik szimplán fegyverekre, azaz két lövöldözés közben akár kardot is ránthatunk, ráadásul az egész játékot egyetlen fazon, egy bizonyos Zeng Xiancheng fejleszti. A főként a kombókra és skillekre építő egyjátékos móka rendkívül pörgősnek ígérkezik, s ha valóban olyan jól mutat majd, mint ezen a videón, akkor végképp le a kalappal a készítő előtt. Hivatalos megjelenési dátum itt sincs, a játék PC-n és Xbox One-on is elérhető lesz.

Call of the Sea

Ez a belső nézetes puzzle kaland a bemutató talán leghangulatosabb címe. 1934-ben járunk, a helyszín egy fülledt trópusi sziget. A főhős egy ifjú feleség, aki a férje elveszett expedíciója után kutatva csak úgy mellékesen még egy ismeretlen civilizáció titkait is feltárja. Megjelenési dátum nincs, az Xbox One és a PC-tulajdonosok viszont erről sem maradnak majd le.

Chorus

Az űrben való lövöldözés az 1979-es Asteroids óta kiirthatatlan műfaj, a Chorus pedig gondoskodik róla, hogy az új Xboxon se szenvedjünk hiányt belőle. A cikázó űrhajók és a látványos robbanások mellé még sztorit is kapunk, a megjelenés 2021-ben várható.

Dirt 5

A 2007-ben berobbant Colin McRae: Dirt új életet lehelt a Codemasters ralis sorozatába, ami a legendás versenyző nevét elhagyva idén már az ötödik epizódjával bővül. Az új játék szakasztott ellentéte a széria realisztikusabb ágát képviselő Dirt Rally-nak: harsány autókkal és filmszerű helyszínekkel igyekszik kimaxolni az arcade-élményt.  A Dirt 5 októberben érkezik, az Xbox Series X és a PS5 mellett PC-re, Xbox One-ra, és PS4-re is.

Madden NFL 21

Habár az utóbbi években már Európában is meredeken nő az NFL-rajongók száma, azért még nem tartunk ott, hogy a Madden 21 bemutatójától magyarok tömegei dobják el az agyukat. Mindenesetre itt van, lehet ámuldozni, egy kis visszatekintésben pedig még a sorozat pixelekben szegény kezdete is megelevenedik.

SCARLET NEXUS

Az animés dizájn kedvelőinek különösen kedves lehet a SCARLET NEXUS, ami egy izgalmas akciójátéknak ígérkezik. A főszerep egy különleges képességekkel bíró harcosé, a feladat egy rakás rusnya idegen minél szofisztikáltabb lemészárlása. Az összecsapásra Xbox One-on és Series X-en egyaránt sor kerül, de egyelőre még nem tudni, hogy mikor.

Scorn

A mai bemutatóról az Assassins Creed után talán a Scorn ment a legnagyobbat a szaksajtóban, egész egyszerűen azért, mert sokak szerint gusztustalanul néz ki. A belső nézetes horror látványvilágát a húscafatok, a nyálka és a fura szerkezetek uralják, a készítők le sem tagadhatnák, hogy az Alien-filmeket is inspiráló H.R. Giger munkásságából merítettek ihletet. A játék Xbox Series X-re, és PC-re érkezik.

Second Extinction

A Second Extinction az a játék, ami már a leírása alapján képes eladni magát: csapatalapú lövölde, melyben háromfős csoportokba verődve vadászunk le egy rakás M-U-T-Á-N-S dinoszauruszt, így hozzásegítve szegény párákat egy újabb kihaláshoz. Turok? Ugyan már! Megjelenési dátumot még nem kaptunk, de a PC-sek és az Xbox One-osok erről sem csúsznak le.

The Ascent

Az Ascent esetében is marad a lövöldözés, itt most épp felülről szemléljük az akciót, méghozzá sok-sok RPG-elemmel körítve. A káoszba süllyedt cyberpunk világon egyedül és kooperatív módban is átküzdhetjük magunkat, méghozzá Xbox One-on, Series X-en, valamint PC-n.

The Medium

Ebben a horrorban egy médiumot alakítunk, aki egy elhagyatott hotelben a valóság és a szellemvilág között ugrálva egy régi tragédia ügyében nyomoz. A játék az idei ünnepi szezonban érkezik PC-re és Xbox Series X-re.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2

Rengetegen örültek, amikor a tavaly márciusi Game Developers Conference-en elhangzott a bejelentés, hogy folytatást kap 2004 egyik legendás RPG-je, a Vampire: The Masquerade – Bloodlines. A régen várt második rész új kedvcsinálójában most épp a táncé a főszerep, de a seattle-i vérszívók mindennapjai bizonyára egyéb izgalmakat is tartogatnak majd.

Yakuza: Like a Dragon

A Sega Yakuza-sorozata 2005 óta hódít grandiózus sztorijával és remekül megkomponált verekedéseivel, a Like a Dragonnal pedig az új konzolgenerációra is beköszön. A játék az Xbox Series X induló címei között lesz, s egy teljesen új történetszállal bővíti a  szériát.

A bemutatott játékok közül 9 támogatni fogja a Microsoft Smart Delivery programját, melynek lényege, hogy az ebben résztvevő címeket akkor is játszhatjuk a Series X-re váltva, ha eredetileg még Xbox ONE-ra vásároltuk meg őket. A listára az Assassin’s Creed Valhalla, a Chorus, a Dirt 5, a Scarlet Nexus, a Second Extinction, a The Ascent, A Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2, és a Yakuza: Like a Dragon került fel.

Te váltasz majd az új konzolok valamelyikére?

Borítókép: xbox.com

Kapcsolódó cikkeink

Eszméletlen összeget költöttünk appokra 2021-ben is

Anikó

Érkezik a Netflix játékszolgáltatása az App Store-ba

Anikó

Megkezdte a játékok tesztelését a Netflix

Anikó