IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Rekordokat dönt az App Store bevétele

Ha csak egyvalami van, aminek a koronavírus járvány jót tett, akkor az az alkalmazások értékesítése és a belőlük származó jövedelem. Többéves csúcsokat döntöget az App Store növekedése is.

Katy Huberty a Morgan Stanley-től egy kutatási feljegyzésben foglalta össze a Sensor Tower által is megerősített adatokat az iparágban történő változásokról. Az Q2-es eredmények egész bikák: az App Store 31%-os növekedést ért el tavaly ugyanehhez az időszakhoz képest, ez közel 1,7 milliárd dollár bevételt jelent. Ez leginkább azért érdekes, mert csak 18% körüli növekedés volt várható.

Az összes App Store-beli letöltés közel 40%-ot ugrott, ez eddig a legnagyobb növekedés az elmúlt öt évben. És ez az érték csak tovább növekedhet, egészen addig, míg globálisan nem kezdenek az országok enyhíteni a karantén feltételein.

Forrás: Apple Developer

Továbbá az AlphaWise felmérése alapján a jelenlegi és jövőbeli szórakoztató elektronikai költések sem tetőztek még. A 2000 fős kutatásban résztvevők nagy része még mindig hajlandó költeni és felhalmozni.

A vállalat bevételeit az is nagyban növelheti, hogy szépen lassan újra nyitnak az Apple Store-ok. Dél-Koreában, Ausztriában és Ausztráliában is hamarosan újra várják a vásárlókat, persze szabályozott keretek közt.

Forrás: The Street

Borítókép: Readdle

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó