IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jöhet az összehajtható iPhone?

Úgy tűnik ez a trend is lassan eléri Cupertinót, a legújabb hírek szerint a vállalat egy duplakijelzős, összehajtható iPhone prototípusán dolgozik, ám közel sem a Galaxy Fold vonalán.

Az eddigi tényleg megvalósult készülékek eddig egy hajlítható kijelzőből álltak, viszont az iPhone a mostani tervek szerint két kijelzővel és középen egy zsanéros rendszerrel nyílna, csukódna. Legalábbis erről hozott információkat az újonnan inkább csendben lévő Jon Prosser.

Állítása szerint az „új” iPhone jelenlegi prototípusa szembe megy a 12-es szériával visszahozott, élekkel rendelkező designnal és újra lekerekített idomokkal kíván hódítani. Rozsdamentes acél kerettel rendelkezik, mint a mostani 11-es széria, és a külső kijelzőn már csak egy pici szigetecske maradna a Face ID-nak.

Attól függetlenül, hogy nem egy nagy, félbehajtható kijelzőről szólnak a hírek, a középső tengelyen egy zsanéros rendszer helyezkedik el, a Prosser szerint a kijelző ettől függetlenül egészen folytonosnak tűnik.

A Samsung által piacra dobott Galaxy Foldot úgy tervezték, hogy egy nagy kijelző legyen, ami aztán középen hajlik meg, ahogy a telefon nyílik és csukódik. Ezzel szemben az Apple megoldása sokkal inkább hajazhat a Microsoft Surface Neo és Surface Duo készülékekre. Ott két fizikailag különálló kijelző működik együtt.

Forrás: MacRumors

Arról még egyelőre nem szólnak az információk, hogy mikor foghat bele a vállalat a fejlesztésekbe, de az már biztos, hogy 2016-ban már a csőben volt az ötlet, hiszen számtalan szabadalmi kérvényt nyújtottak be a megvalósításhoz. A legutóbbi idén márciusban szabadalmaztatott technológia két kijelzőről szól, amik egy nagy kijelzővé tudnak összeállni a hajtás vonalán.

Azt természetesen nem tudni, hogy az összehajtható iPhone ötlete egyáltalán valaha a tervezési fázisba kerül-e vagy egyáltalán tényleg létezik-e ez a konkrét prototípus, és hogy mikor tervezték, mert elsőre nem 2020-as technológiának tűnik.

Azt viszont évek óta tudjuk, hogy megjelenítés terén az AR és VR a jövő, úgy nagy valószínűséggel a készülékek hardveres vonalán erre (is) visz az út. Nehéz lenne elképzelni, hogy a Galaxy Fold és versenytársai esetleges nagyobb sikere esetén az Apple ne akarjon majd előrukkolni egy megfelelő válasszal a kihajthatós szegmensben.

Borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó