IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jön a karanténos real-time zenemegosztás a Spotify-jal

A Spotify bejelentette új, Group Sessions névre hallgató funkcióját. Az opció lehetővé teszi, hogy több felhasználó egyszerre ugyanazt a zenét hallgassa együtt, de mégis külön-külön.

A funkció jelenleg még csak béta verzióban érhető el Prémium előfizetők számára, így elősegítve, hogy barátok és családok a zene által egyesülhessenek újra.

Március végén a zenei streaming szolgáltató már beszámolt róla, hogy a világjárvány és karantén mennyire megváltoztatta felhasználóik zenehallgatási szokásait. Ugrásszerűen megnőtt a közösen szerkesztett lejátszási listák száma, valamint a közösségi médiában is egyre több megosztást tapasztaltak.

Ezen felbuzdulva született meg a Group Sessions ötlete is, mely egyfajta élőben történő zenehallgatási élményt biztosít a felhasználók számára, akik eközben gyakorolhatják a kötelező távolságtartást.

„Ma elindítottuk a Spotify Group Sessions béta verzióját – egy folyamatosan fejlődő funkció, ami lehetővé teszi két vagy több fő prémium előfizető számára, az egyidejű zenehallgatás mellett, hogy megosszák az irányítást a lejátszási lista felett.

Forrás: Spotify

Kapcsolódó cikkeink

Az Apple Music még mindig nem tudja lenyomni a Spotify-t

Anikó

A Spotify betör a hangoskönyvek piacára

Anikó

A Spotify leelőzte az Apple Musicot

Anikó