IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jön a YouTube 4K Apple TV-re, de nem úgy, ahogy gondolnánk

Végre egy „évtizedes” probléma oldódhat meg azzal, hogy az Apple okostévéje végre képes lehet 4K-s YouTube tartalmak lejátszására, helyett, hogy visszaskálázná azokat 1080p-re. Mert azt már egy 10 000 Ft-os ezer éves Chromecast is tudja.

Igen ám, de van némi öröm az ürömben. Hiába ott a frissítés, ami meghozza a 4K-t az Apple TV-kre. Úgy tűnik, limitálja a lehetőségeket 4K 30 fps-re, a szép sima, 60 képkocka/másodperces lejátszás helyett. A jobb színmélység és HDR funkciók után pedig csak ácsingózhatunk.

Forrás: 9to5Mac

Úgy tűnik, a Google több féle 4K támogatáson is dolgozik a legújabb iPhone-okon az iOS 14 telepítése utána. Van, akinek megy a 4K HDR egy iPhone 11 Prón, viszont akad olyan felhasználó is, aki hiába állítja be 2160p-re a felbontást a készülékén, jön a hibaüzenet, hogy a maximum 1080p.

Az utolsó álláspont szerint a rendes 4K lejátszás „hamarosan” érkezik a támogatott iPhone-okra és iPadekre, viszont a TV-ről már nem szól a fáma ilyen minőségben. Pedig ott lehet igazán felfedezni a különbséget, nem az iPhone-ok tenyérnyi kijelzőjén.

Lehet, hogy a soronkövetkező készülékhez tartogat valamit az Apple? Volt már róla korábban szó, hogy jöhet az Apple TV tunningolt változata idén. Azonban az új eszköz egyre kevesebbet szerepel a hírekben.

Forrás és borítókép: The Verge

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó