IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jön az új HP Chromebook, a Wear OS megvéd a leégéstől és Android 11-et kapnak a Zenfone-ok

A HP többet kínál ugyanannyi pénzért

A gyártó új termékekkel frissíti a népszerű Chromebook x360 14-es szériáját, melyek 11. generációs Intel chipet kapnak, és eMMC helyett PCIe SSD tárhelyet. A laptopok ezt leszámítva nagyon hasonlítanak majd a tavaly piacra dobott elődökhöz: megtalálhatjuk rajtuk az ujjlenyomat olvasót, kapunk billentyűzet háttérvilágítást, Bang & Olufsen sztereó hangszórót, egy USB-A és két USB-C csatlakozót, meg persze ezek sem törnek el, ha elforgatjuk 360 fokban.

Forrás: androidpolice

Az alapmodell Core i3-as processzorral, 8 GB RAM-al és 128 GB tárhellyel érkezik. Az ára 499 dollár lesz, ami pontosan annyi, mint a tavalyi legolcsóbb modellé, viszont 150 dollárral olcsóbb a 2020-as, hasonló specifikációjú laptopnál. A HP április végén kezdi meg az új készülékek forgalmazását.

A Google segít, hogy ne égj le

A Wear OS távol áll a tökéletestől, a Google pedig meglepő módon nem is igazán fordít időt és energiát arra, hogy elviselhetőbbé tegye azt a felhasználói számára. Időnként azért előrukkolnak egy-egy újítással, de ezek nem igazán vannak összhangban a vásárlók igényeivel.

Az okosóra legújabb funkciója az, hogy megmondja, érdemes-e hosszabb időre kifeküdnünk a napra. Az időjárásra vonatkozó információk mellett ezentúl azt is láthatjuk, hogy mekkora az UV index az aktuális tartózkodási helyünkön. Így már tényleg csak magunkat okolhatjuk, ha leégünk a vízparton.

Forrás: slashgear

A legújabb frissítés világszerte elérhető lesz, de bizonyosan beletelik majd néhány hétbe, míg mindegyik készülék megkapja majd.

Az összes Zenfone 7 megkapja az Android 11-et

Márciusban megérkezett az Android 11 stabil verziója az Asus Zenfone 7 és 7 Próra, de ennek csak a taiwani felhasználók tudtak őszintén örülni. Az elkövetkező hetek során viszont globálisan is érkezik majd a frissítés, valószínűsíthetően régiónként eltérő időben.

Aki nem tud már tovább várni, és érti a dolgát, manuálisan is letöltheti a fájlokat az Asus support oldaláról, és telepítheti magának a frissítést. Miután ez megtörtént, a 30.40.30.96-es build lesz a készüléken, természetesen Android 11-el és a 2021. márciusi security patchcsel – ez már nem a legaktuálisabb, de elég közel áll hozzá. Az Asus ROM-jában nincs semmi extra, szinte teljesen a gyári Androidot kapjuk, annak minden funkciójával.

Forrás: 9to5google, phonearena és gsmarena

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó