IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Google Pixel 5a lehet a chiphiány újabb áldozata

Több egybehangzó forrás szerint is elmeszelte a Google a Pixel 5a nyárra tervezett piacra dobását.

Az utóbbi években a Google a zászlós termék megjelenése mellett rendszeresen gondoskott arról, hogy a középkategóriás igényeket is maximálisan kielégítse az új telefonjaival. Úgy tűnik, hogy a nemzetközileg tapasztalható chiphiány miatt ez idén egyelőre elmarad, pedig állítólag a Google Pixel 5a lett volna 2021. legjobb ár-érték arányú okostelefonja az alsó-középkategóriában.

A hasonló hírek egyik ismert kiszivárogtatója, Jon Prosser tette közzé elsőként a twitteren, hogy a világszerte tapasztalható chiphiány miatt újabb gyártó kénytelen elnapolni egyik új termékének a bemutatását.

Akiket szomorúan érint a hír, azzal vígasztalódhatnak, hogy az 5a nem sokban különbözött volna a jelenleg is megvásárolható 4a-tól, mindössze egy újabb, hasonló tudású chipset jelentette volna az eltérést az elődhöz képest. Az alkatrész hiány viszont valós probléma, emiatt kell “sorban állni” a legújabb játékkonzolok vásárlása miatt is, valamint a Samsung egyik prémium termékének bemutatását is el kellett halasztani, mert a fő beszállító (Qualcomm) nem tudja időben teljesíteni az igényeket.

Mivel csak néhány, apró látványbeli szempontból tér el a 4a és az 5a, ezért a hírek szerint a Google az új termék bevezetése helyett inkább arra fekteti a hangsúlyt, hogy a meglévő, már most is kapható készülék marketingjét boostolják, és ellássák a legújabb software-es fejlesztésekkel.

Ha igazak a hírek, akkor az új, kedvező árazású Pixel A Buds fülesek is késve érkeznek majd, csakúgy mint a leendő Pixel 6a, a Google saját gyártású, állításuk szerint mindent elsöprő chipsetjével.

Forrás: 9to5google

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó