IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Még ebben a hónapban megérkezhetnek a Mini-LED-es iPad Prók

A pletykák szerint az Apple valamikor az év első felében bemutatja az új iPad Pro modelljeit, a Bloomberg pedig már közölte is, hogy az új eszközöknek áprilisban kellene megérkezniük. 

Ma pedig arról számoltak be, hogy az új 2021-es iPad Prók valóban a hónap végén érkezhetnek, annak ellenére, hogy a Mini-LED kijelzők ellátásának igencsak korlátai vannak.

A mai jelentés azt állítja, hogy az Apple problémákkal nézett szembe az új iPad Pro modellek gyártása során, különös tekintettel a Mini-LED kijelzők ellátására – amelyek várhatóan helyettesítik az LCD képernyőt a 12,9 hüvelykes változatban. Azonban a kérdésben jártas forrásokra hivatkozva a Bloomberg szerint a következő generációs iPad Pro még mindig jó úton halad, és „már április második felében” be is jelenthetik.

Forrás: 9to5Mac

Bár az Apple még ebben a hónapban bemutathatja az új 2021-es iPad Pro modelleket, a drágább, Mini-LED kijelzős változat szállítási ideje akár napokkal vagy hetekkel is megnőhet.

Egyelőre továbbra is mindkét méret játszik a frissített iPad Prók esetében – közölték mások, akik ismerik a termék ütemtervét. A MiniLED kijelző javítja a kontrasztarányt magasabb fényerőt tesz lehetővé, ez adja az exkluzivitást a drágább 12,9 hüvelykes modell számára. A gyártási probléma mindössze azt eredményezheti, hogy a nagyobb iPad Pro később kerül kiszállításra, és kezdetben korlátozott mennyiségben lesz elérhető.

Egy korábbi jelentés további részleteket tartalmazott arról, hogy mire számíthat az, aki új 2021-es iPad Prót vásáol, amely nemcsak Mini-LED-es kijelzőt tartalmaz, hanem a kamerája is frissül és az USB-C porton keresztül támogatja a Thunderbolt-kapcsolatot is. A 9to5Mac az iOS 14.5 béta kódjaiban is talált hivatkozásokat az A14X chipre, amelyek arra utalnak, hogy az új iPad Pro processzora ugyanúgy ARM alapú lesz.

Az viszont továbbra sem tisztázott, hogy az Apple tart-e különleges eseményt az új termékek bemutatására, vagy a cég sajtóközleményben jelenti-e be a következő generációs iPad Prót, akárcsak tavaly.

Forrás: Bloomberg

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó