IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jony Ive tervezheti az Airbnb új szolgáltatásainak megjelenését

Kevés ember van, aki manapság ne hallott volna az Airbnbről vagy akár ne vette volna igénybe a szolgáltatásaikat legalább egyszer. A szállásfoglalós cég most partnerségre lép Jony Ive, ex-Apple CDO új cégével, a LoveFrommal.

Az Airbnb társalapítója és jelenlegi vezérigazgatója Brian Chesky egy blog posztban jelentette be, hogy Ive tervezési tanácsadóként fog bábáskodni a vállalat elkövetkezendő termékeinek és szolgáltatásainak születésénél. A jelenlegi CDO, Alex Schleifer pedig már csak részmunkaidőben segíti a csapat munkáját, mielőtt a vállalat a tőzsdére lépne decemberben.

Forrás: Apple
Ma örömmel jelentem be, hogy Jony és partnerei a LoveFromnál különleges együttműködésre lépnek velem és az Airbnb csapatával. Úgy döntöttünk, hogy többéves együttműködést hozunk létre az Airbnb termékek és szolgáltatások következő generációjának megtervezésére. Jony ezenkívül segít bennünket abban, hogy tovább fejlesszük belső tervező csapatunkat, amely szerinte a világ egyik legjobbja.
Add Brian Chesky, az Airbnb CEO-ja

Ahogy a The Information is megjegyeztel Ive és Chesky évek óta ismerik egymást, az Apple ex-vezetője már 2014-ben segített a vállalat logójának kidolgozásában. Ráadásul Chesky írta Ive biográfiáját a Time magazin 2015-ös top 100 legbefolyásosabb emberének listájára.

Ive közel három évtizedet húzott le az Apple-nél, míg 2019-ben végül távozott a vállalat vezető designeri pozíciójából, hogy megalapítsa saját LoveFrom elnevezésű függetle tervezési tanácsadó cégét. Ive krtikus szerepet játszot az Apple híres formatervezési elveinek kialakításában. Keze nyoma ott van mindenen az első iPhone-tól kezdve a mostani Apple Park gigantikus komplexumáig.

Forrás: Airbnb

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó