IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jottányit sem változott az Apple Watch specifikációja

Az Apple végre bejelentette az Apple Watch Series 7-et, miután számos pletyka keringett az okosóra következő generációjáról. 

A pletykákkal ellentétben azonban az Apple Watch Series 7 nem éppen vadonatúj dizájnnal rendelkezik – és ez még nem minden. Úgy tűnik, hogy az idei Apple Watch ugyanolyan processzorral szerelt, mint a 2020-as Apple Watch Series 6.

A bemutató során az Apple egy szót sem szólt az Apple Watch Series 7 teljesítményéről. Általában a vállalat azt szokta mondani, hogy az új készülékei gyorsabbak vagy energiatakarékosabbak, de a színpadon a Series 7-ről semmi sem hangzott el. Ha pedig az Apple weboldalára látogatsz, akkor egyáltalán nincs szó az Apple Watch Series 7-et működtető chipről.

Most Steve Troughton-Smith fejlesztő megerősítette az Xcode (a platform, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy alkalmazásokat hozzanak létre Apple-eszközökre) legújabb verziója alapján, hogy az Apple Watch Series 7 pontosan ugyanazzal a processzorral rendelkezik, mint a tavalyi Apple Watch Series 6.

Az Apple Watch Series 7 és az Apple Watch Series 6 egyaránt a “t8301” CPU-val rendelkezik, amely az “Apple S6” System in a Package (SiP) rendszerben található processzor kódneve. Mivel pontosan ugyanazzal a belső számmal rendelkeznek, ez arra utal, hogy a Series 7 és a Series 6 ugyanazokat a belső alkatrészeket használja, ami a CPU-t illeti.

Nem ez lenne az első eset, hogy az Apple újra felhasználja egyik processzorát egy másik termékben. Ahogy azonban Guilherme Rambo fejlesztő megjegyezte, az Apple még csak nem is az Apple Watch Series 6 CPU kissé módosított változatát használja. Az a tény, hogy a Series 7 pontosan ugyanazt a chipet használja, mint az elődje, megerősíthet néhány elméletet arról, hogy az Apple az utolsó pillanatban teljesen újragondolta az idei Apple Watchot.

Míg az iPhone 13 és az iPad mini 6 a jövő héten érkezik, addig az Apple további részletek nélkül közölte, hogy az Apple Watch Series 7 még idén elérhető lesz. Részletes specifikációkat sem árultak el a termékről.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó