IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Legalább 256 GB-os tárhely szükséges a 4K ProRes felvételekhez

Az új iPhone 13 Pro modellek támogatják a 4K ProRes videofelvételt, de van egy bökkenő, ha a legmagasabb minőségben szeretnél videót rögzíteni – iPhone 13 Pro vagy Pro Max készülékre van szükséged, legalább 256 GB tárhellyel.

Az Apple az új készülékek adatlapján és az új iPhone 13 Pro modelleket bejelentő sajtóközleményben azt írja, hogy ha az iPhone 13 Pro vagy iPhone 13 Pro Max készüléked az alap 128 GB-os tárhellyel rendelkezik, akkor csak 1080p ProRes videót készíthetsz 30 képkocka/másodperc sebességgel.

A 4K-s ProRes videó 30 képkocka/másodperc sebességű felvételéhez magasabb, 256, 512 vagy 1 TB-os tárolókapacitás szükséges.

Forrás: Apple

Az iPhone 13 Pro és az iPhone 13 Pro Max támogatja a ProRes videofelvételt a Kamera alkalmazásban 1080p 30 képkocka/mp sebességgel a 128 GB-os tárolási opcióval, és akár 4K 30 képkocka/mp sebességgel a 256 GB-os, 512 GB-os és 1 TB-os tárolási opcióval.

A profiknak szánt ProRes kodek nagyobb színhűséget és kisebb tömörítést kínál, és gyakran használják reklámok, játékfilmek és tévéadások készítéséhez. A ProRes támogatással az iPhone 13 Pro és Pro Max felhasználók professzionális minőségű videókat rögzíthetnek, szerkeszthetnek és oszthatnak meg közvetlenül a készülékükön.

A ProRes-támogatás az iPhone 13 Pro modellek megjelenésekor még nem lesz elérhető, és egy későbbi iOS 15 frissítéssel érkezik majd.

A ProRes mellett az új iPhone 13 Pro és Pro Max modellek sokkal továbbfejlesztett nagylátószögű és telefotó objektíveket kínálnak jobb gyenge fényviszonyok mellett, makrófunkciókat, éjszakai üzemmódot, Cinematic videofelvételt a mélységélesség-átmenetekhez, valamint fotóstílusokat a képek feljavításához.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó