IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jövőre jöhet az új generációs AirPods és AirPods Pro is

A Bloomberg legújabb értesülései szerint az Apple az AirPods felhozatalának frissítését tervezi 2021-ben. Az idénre beígért AirPods Studio még mindig késhet, helyette lehet harmadik HomePod modell.

A terveket ismerő emberek szerint a cupertinói techóriás két új modellen dolgozik: a harmadik generációs belépő szintű AirPodson és az AirPods Pro fülhallgatók második kiadásán. Olyan audio eszközök mellett, mint a már meglévő HomePod mini vagy az elkövetkezendő over-ear fejhallgató.

Az új AirPods modellekkel kapcsolatos korábbi pletykákat alátámasztva, a jelentés azt állítja, hogy az új, belépő szintű AirPods a mostani AirPods Próhoz hasonló formavilágot örökölhet majd. A szárai rövidebbek lehetne, lesznek gumiharangjai is, amik pedig szintén cserélhetők lesznek. De az olyan funkciókat, mint pl. az aktív zajszűrés már nem viheti tovább. Cserébe az aksi még tovább bírhatná.

Forrás: MacRumors

Ami az AirPods Pro második verzióját illeti, az Apple célja az lehet, hogy még kompaktabbá tegye a fülhallgatókat azáltal, hogy megszabadul az alulról kilógó kis csökevényes szártól. Állítólag egy olyan lekerekített formájú kivitelt tesztelnek, ami a fülkagyló üregét teljes egészében kitöltheti, mint mondjuk a Samsung Galaxy Budja.

A jelentés szerint valódi kihívást jelent az AirPods Pro minden funkciójának, antennájának és mikrofonjának egy jóval kisebb burkolatba történő integrlása.

A vállalat állítólag a jövő év első felére tervezheti a pénztárcabarátabb AirPods bevezetését, amihez új chip is dukálna. Az első verziót 2016-ban mutatta be az Apple 159 dollárért, 2019-ben jött a frissebb, vezeték nélküli tokos kiadás, majd az AirPods Pro 249 dollárért. 

Forrás: Apple

Az Apple állítólag az első generációs HomePod modelljét is tervezi megreformálni, mégpedig egy a HomePod minitől kicsivel nagyobb, a sima HomePodnál viszont kisebb okos hangszóróval

Az új AirPods mellet az Apple fontolgatja egy új HomePod készítését is, ami árban és hangminőségben is az eredeti 299 dolláros HomePod és 99 dolláross HomePod mini között helyezkedne el. Az egyelőre még nem világos, hogy a vállalat valóban piacra dobja-e a terméket vagy sem.

A jelentés említést tesz az eddig csak pletyka szinten létező AirPods Studio fejhallgatóról is. A Bloomberg szerint az Apple továbbra is tervezi bejelenti e a csúcskategóriás, aktív zajcsökkentéssel ellátott fejhallgatót. Ám az elmúlt két évben a termék fejlesztése során számos kihívással szembesültek, ami már többszöri késést eredményezett. Illetve arról is szóltak már hírek, hogy olyan funkciókat már ki is kellett hagyni az eszközből, mint a cserélhető fejpánt.

A fejhallgatókat már hetekkel ezelőtt gyártásba kellett volna adni, de ez a fejpánt problémái miatt lehetetlenné vált. A felső részt a teszt során túl szorosnak találták. A vállalat eleinte nagy érintőpárnákat akart beépíteni a fejhallgató oldalába, de ezeknek a paneleknek is csökkenteni kényszerült a méretét. Illetve néhány cserélhető funkcióról is kényszerültek lemondani, amik a kezdeti koncepció szervez részét képezték. A termék legújabb verziójából nagy valószínűséggel már hiányzik a cserélhető fejpánt, viszont a cserélhető fülpárnák megmaradtak.

A korábbi pletykák szerint a fejhallgató 350 dolláros árcímkével érkezhet a boltok polcaira és lehet belőle egy retró stílusú kiváló minőségű anyagokból készült prémium verzió, valamint egy könnyebb, lélegző anyagokból gyártott sport modell is.

Forrás: Jon Prosser

A jelentés arra is kitér, hogy az AirPods Studio valószínűleg mágneses fülpárnákkal érkezhet, melyek testreszabhatóak lennének megjelenés szempontjából. Úgy, mint az Apple Watch pántjai és érzékelhetik azt is, hogy a fejhallgató jobb vagy bal oldalán helyezkednek el.

Forrás: Bloomberg

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó