IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Már az iPaden is támogatja az egeret a Microsoft Office

Az irodai szoftvercsomag iPadOS-es appjainak legutóbbi frissítése újabb lépést tesz a számítógépes változatok felé.

Egész jól alakult a tavasz azoknak, akik az iPadek „lapotposításának” szurkolnak: az Apple márciusban bemutatta a 2020-as iPad Prót és a hozzá kínált Magic Keyboardot saját trackpaddel, az iPadOS 13.4 telepítésével pedig minden almás tábla fejlettebb kurzoros képességekre tett szert. Sokan csalódtak viszont, mivel a Microsoft irodai appjainak májusi frissítésébe nem került be a tapipados támogatás, a fő attrakció akkor az osztott képernyő volt. A redmondiak azonban megígérték, hogy később a trackpad is sorra kerül, a legutóbbi frissítés pedig végre szállította az újdonságot.

Az egér-és trackpad támogatás a Word, az Excel, valamint a PowerPoint alkalmazásokban érhető el, a Microsoft „ismerős élményt” ígér mindenkinek, aki PC-n vagy Macen is használja a programokat: az ujjunk trackpaden való mozgatásával automatikusan a szerkesztett objektumnak megfelelő eszközt kapjuk, a szövegek és táblázatok kijelölése pedig ugyanúgy zajlik, mint a számítógépeken. A frissítés ezen kívül új indítóképernyőt és átszabott menüszalagot is hozott. A hivatalos tájékoztatás szerint az update-et szakaszokban juttatják el a felhasználókhoz, a következő hetek során mindenki meg fogja kapni.

Az iPades Office ezzel ismét közelebb került a „teljes” élményhez, az egér támogatásával és a nyáron hozzáadott 13 billentyűparanccsal a táblagépes app már jóval élhetőbb alternatíva laptopos változatok mellett.  

Forrás: Microsoft

Kapcsolódó cikkeink

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó

Elérhető az iPadOS 16

Anikó

M2-es és M1-es iPad Pro – mi változott?

Anikó