IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Jövőre megszűnhet a mini iPhone, de lesz helyette SE

Ming-Chi Kuo új befektetői jegyzetet hozott napvilágra, amelyben megduplázza várakozásait egy teljesen új iPhone-családdal kapcsolatban 2022 második felében. 

Az elemző szerint az Apple két alsó kategóriás 6,1 hüvelykes és 6,7 hüvelykes készüléket fog piacra dobni a két felső kategóriás 6,1 hüvelykes és 6,7 hüvelykes zászlóshajó mellett.

Kuo megismétli, hogy a 2022-es iPhone-családban megjelenhet a kijelző alatti ujjlenyomat-technológia támogatása és a 48 megapixelesre frissített széleslátószögű kamerák. Ezek a készülékek az idén ősszel megjelenő iPhone 13-as sorozat utódjaiként szolgálnának.

A 2022-es iPhone-család a marketingnevek tekintetében valahogy így nézhet ki: iPhone 14, iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max. Kuo szerint az iPhone 14 Max az eddigi legalacsonyabb árat fogja képviselni egy nagyméretű, 6,7 hüvelykes iPhone esetében.

Kuo megjegyzései az árazással kapcsolatban különösen érdekesek. Az elemző úgy véli, hogy az iPhone 14 Pro Max, vagy bármi is lesz végül a neve, 900 dollár alatti áron kerül majd forgalomba. Az összehasonlítás kedvéért: a jelenlegi iPhone-kínálatban szerepelő 6,7 hüvelykes iPhone 12 Pro Max ára 1099 dollár.

Ez azt is jelenti, hogy az iPhone 14 termékcsalád nem folytatja az 5,4 hüvelykes “iPhone mini” sorozatot. Nem is csoda, mindez a vártnál alacsonyabb eladásoknak köszönhető.

Kuo legutóbbi, mai jelentésében nem részletezi, hogy milyen dizájnváltozásokra lehet számítani az iPhone 14 termékcsaláddal kapcsolatban. Korábban azonban azt mondta, hogy az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max az új “lyukas kijelzővel” érkezik és elhagyja a notchot, hasonlóan az androidos zászlóshajókhoz.

Továbbá ejtett néhány szót a jövő évi iPhone SE dizájnjáról, ami “nagyjából ugyanaz” lesz, mint a már meglévő SE-é, amelyet az iPhone 8 mintájára terveztek.

Na, ilyen valószínűleg nem lesz

Kuo szerint az új, 2022-es iPhone SE támogatni fogja az 5G-t, és processzorfrissítéseket is tartalmazni fog. A készüléket úgy pozicionálják majd, mint a “valaha volt legolcsóbb 5G iPhone-t”. A legolcsóbb 5G-vel rendelkező iPhone jelenleg az iPhone 12 mini, így vélhetően az iPhone SE jóval kedvezőbb árfekvésű lesz, lévén a mininek 699 dollár ára.

Voltak pletykák egy nagyobb kijelzővel és Touch ID bekapcsológombbal ellátott iPhone SE Plusról is, amit Kuo is említett korábban, de a mostani jegyzetében nincs szó erről a nagyobb iPhone SE-ről, és egy ideje már nem hallottunk róla új részleteket, így nem világos, hogy elvetették-e, vagy ez egy olyan dolog, ami később érkezik.

Kuo korábban azt is elmondta, hogy az Apple az iPhone 11 új verzióját fejleszti 6 hüvelykes LCD-vel, Face ID-támogatással és 5G-vel, és lehetséges, hogy ez a jövőbeli készülék, amely állítólag 2023-ban fog megjelenni, szintén az SE családba tartozik majd.

Arról nincs konkrétum, hogy mikor számíthatunk a következő generációs iPhone SE-re, de 2022 első fele talán egy tavaszi eseményre utal.

Forrás és borítókép: MacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó