IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Minden negyedik telefont online vásároltuk 2020-ban

Egy új kutatás szerint a koronavírus hatására az okostelefonok online rendelése 26%-kal nőtt világszerte.

A COVID-19 hatására 2020-ban megnőtt az online vásárolt mobiltelefonok száma szemben a bolti vásárlásokéval. Átlagosan a telefonok 26%-át értékesítették online, az Egyesült Államokban 24%, az Egyesült Királyságban 39%, Indiában pedig a telefonok 45%-át rendelték az internetről.

Counterpoint Research szerint a világméretű tendencia azt jelentette, hogy az online mobiltelefon-eladások 2020-ban közel 6%-kal nőttek 2019-hez képest.

Forrás: AppleInsider

Ez a tendencia nemcsak a fejlett piacokon, például az Egyesült Államokban és Európában volt erős, hanem a feltörekvő piacokon, például Indiában és Latin-Amerikában is. Kínában, ahol a COVID-19 elterjedése először történt meg, az első félévben tetőzött, majd a második félévben kissé lanyhult, míg az Egyesült Államokban és Indiában 2020 második felében az eddigi legmagasabb online részesedést regisztrálták.

A 2020-as gyors növekedés után 2021-ben a COVID-19 oltás után némi enyhülésre számítunk. 2022-től kezdve azonban várhatóan minden évben enyhe növekedés várható, amit a feltörekvő piacokon tapasztalható növekedés és a középkorú lakosság IT-eszközökhöz és internethasználathoz való hozzászokása támogat.
Sujeong Lim, vezető elemző

A Counterpoint Research nemrég arról számolt be, hogy az iPhone 12 aktív felhasználói bázisa gyorsabban nőtt, mint az iPhone 11-é, annak ellenére, hogy az év során a szokásosnál később került forgalomba.

Borítókép: Forbes

Kapcsolódó cikkeink

Ha én lennék A Samsung, elkezdenék aggódni…

Anikó

Az LG hivatalosan is kivonult az okostelefon piacról: mi lesz így a frissítésekkel?

Foltin

Úgy tűnik, tényleg kivonul az LG az okostelefon piacról

Foltin