IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Új firmware verzióval frissült az AirTag

Az AirTag követés elleni funkcióit már az 1.0.276-ban frissítették, és most az Apple kiadta a frissítés új verzióját a felhasználók számára.

Más eszközökkel ellentétben az AirTag nem rendelkezik frissítési menüvel a beérkező frissítések telepítésének ellenőrzésére. Ehelyett a felhasználóknak meg kell várniuk, hogy a frissítés automatikusan települjön.

Az Apple-hez nem köthető Apple Software Updates nevű Twitter-felhasználó osztotta meg, hogy szerda délután megjelent az AirTag új firmware-verziója. Később pedig a MacRumors is megerősítette az információt, amely szerint a firmware már elérhető.

Forrás: 9to5Mac

A felhasználók a firmware verzióját a Find My alkalmazáson keresztül ellenőrizhetik. Csak koppints az “Elemek” fülre, válaszd ki az AirTaget, majd az eszköz neve alatti akkumulátor ikonra koppintva megtekintheted a firmware verzióját.

Azt magában nem lehet ellenőrizni, hogy a frissítés telepítésére mikor kerül sor és pontosan melyik opció, mert csak a verzió sorszámának ellenőrzésére van mód, a build számot nem lehet ellenőrizni. Például az új AirTag firmware verziója 1.0.276, a build száma pedig 1A287b, szemben a régivel, ami 1A276d volt.

A frissítés a zaklatásgátló követési funkciók további finomítása lehet. Mivel az Apple nem adott ki semmilyen megjegyzést a firmware-ről, ezért csak várhatjuk, hogy felbukkanjon valami újdonság a működésben.

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó