IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Június 6-án rajtol az idei WWDC

Az Apple tegnap bejelentette, hogy az éves Worldwide Developers Conference (WWDC) június 6. és 10. között nagy részt online formátumban kerül megrendezésre, és minden fejlesztő számára ingyenes lesz a részvétel. 

Az elmúlt két év virtuális eseményeinek sikerére építve a WWDC22 bemutatja az iOS, iPadOS, macOS, watchOS és tvOS legújabb innovációit, miközben a fejlesztők kapcsolatba léphetnek az Apple mérnökeivel és hozzáférhetnek a technológiáikhoz, hogy megtanulják, hogyan hozzanak létre úttörő alkalmazásokat és interaktív élményeket.

Susan Prescott, az Apple Worldwide Developer Relations, Enterprise and Education Marketing alelnöke hozzátette:

A WWDC lényege, hogy mindig is a kapcsolatteremtés és a közösségépítés fóruma volt. Ennek szellemében a WWDC22 meghívja a fejlesztőket a világ minden tájáról, hogy együtt fedezzék fel, hogyan kelthetik életre legjobb ötleteiket, és hogyan feszegethetik a lehetőségek határait. Szeretünk kapcsolatot teremteni a fejlesztőinkkel, és reméljük, hogy minden résztvevőnk úgy távozik, hogy az élmény energiával töltődik fel.

Az Apple “all-online” címszó ellenére az Apple szerint a WWDC 2022 egy kis személyes komponenst is tartalmaz majd:

Az online konferencia mellett az Apple június 6-án az Apple Parkban egy különleges napot rendez a fejlesztők és diákok számára, hogy az online közösséggel együtt nézzék meg a Keynote-ot és a State of the Union videókat.

Inside The $5 Billion Apple Headquarters - YouTube

Az Apple hozzáteszi, hogy a helyek száma korlátozott lesz, és a részvételi jelentkezés részleteiről hamarosan az Apple Developer oldalán és alkalmazásán is tájékoztatást adnak.

Az elmúlt két év virtuális WWDC-rendezvényeihez képest az Apple hozzáteszi, hogy idén több információs ülést, több élvonalbeli tanulási lehetőséget, több digitális társalgót kínál a résztvevőkkel való kapcsolattartáshoz, és több lokalizált tartalmat, hogy a WWDC22 valóban globális esemény legyen.

A WWDC 2022 az Apple State of the Union és az Apple Design Award rendezvényeket, online üléseket, fejlesztőknek szóló egy az egyben szemináriumokat, valamint számos lehetőséget kínál majd a fejlesztőknek, hogy kapcsolatba lépjenek az Apple mérnökeivel és tervezőivel.

Forrás: 9to5Mac

Szokás szerint arra számítunk, hogy az Apple idén is nagy hangsúlyt fektet majd a szoftverplatformjaira a WWDC-n. Ez valószínűleg magában foglalja majd az iOS 16, az iPadOS 16, a watchOS 9, a macOS 13 és a tvOS 16 bejelentését. A vállalat valószínűleg ekkor fogja kiadni ezen új operációs rendszerek fejlesztői bétáit is.

Idén az is elképzelhető, hogy a WWDC-n új, fejlesztőknek szánt hardverbejelentések is szerepelnek. A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman arról számolt be, hogy az Apple májusra vagy júniusra jelentheti be az Apple Silicon alapú Macek következő körét.

Borítókép: Apple

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó