IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Kamu lehetett a márciusi Apple esemény híre, de akkor mi lesz áprilisban?

Nagyon úgy tűnik, hogy az Apple totális elhárító hadműveletének részeként elhinthették a cégen belül, hogy hogy a vállalat március 23-ára bemutatót szervez. Persze a legnépszerűbb szivárogtatók azonnal jöttek is a friss hírrel, úgyhogy gyanúsan tégla van a cégen belül.

Az Apple mesés esszenciáját kicsit a titokzatossága is adja, de régen is voltak már azok a Keynote-ok, amiket szájtátva lehetett nézni, nem pedig pipálgatni a listát, hogy megvolt-e minden, amit előre tudtunk. A Jobs éra egy részében tűzzel-vassal irtották azokat, akik kiadták a vállalat titkait, aztán fordult a kocka és egy idő után egész ágazat épül a PR-osoknál arra, hogy hol mit hintsenek el. Nálam, végfelhasználóként a korábbi eljárásnak nagyobb volt a sikere.

Ez történt most is. Az elmúlt hetekben számos neves hírforrás erősítette meg, hogy jövő hét kedden tuti Apple event van, csak aztán lassan már eltelt ez a hét is, a meghívó pedig nem érkezett meg. Jon Prossernek ezt az egész szemöldöke bánja…

Na, de jogos lehet a fütty: mi van azzal a csomó beígért termékkel? Azok már nem is lesznek? A hírek egy része most már arról szól, hogy az egész hóbelevanc átcsúszik áprilisra.

Az első forrás, ami szerint az Apple csak az áprilisra tervezhet bejelentéseket, még január elején a Mac Otakara volt. Az ellátási lánc információira hivatkozva a blog azt állította, hogy az Apple áprilisban jön a második generációs AirPods Próval és a harmadik generációs iPhone SE-vel, ám a jelentés nem határozta meg, hogy a termékek esemény vagy sajtóközlemény útján érkeznek. Ezt Ming-Chi Kuo azóta megfejelte azzal, hogy új iPhone SE csak 2022-ben jelenik meg, de tavasszal még mindig esélyes az új AirPods Pro bemutatása.

Aztán jött a DigiTimes, akik azt állították, hogy az új 12,9”-es iPad Pro Mini-LED kijelzőjéhez szükséges alkatrészek szállítása 2021 második negyedévében kezdődhet, ami ugye áprilistól júniusig tart. Ezt követte Gurman jelentése, amiben az állt, hogy már áprilisban új iPadek bejelentését tervezhetik, beleértve a 11 és 12,9”-es iPad Pro modelleket.

Apple's iPad Pro gets PC power with USB-C port - CNET
Forrás: CBS

További extraként Gurman azt is belőtte, hogy az új iPad Pro modellek tartalmazhatnak Thunderbolt csatlakozót. Ez a pletyka egészen hihetőnek hangzik, mivel az új iPad Pro modellek várhatóan a legújabb Macekből ismert M1-es chipen alapuló A14X-es lapkával lesznek felszerelve, és az M1-es chip támogatja a Thunderboltot. Hovatovább, mivel a Thunderbolt az USB-C csatlakozó szabványával működik, így az új iPad Pro modellek továbbra is maradhatnak USB-C-n.

Gurman elmondta, hogy az Apple szerinte az új 12,9”-es iPad Próhoz legalább Mini-LED háttérvilágítást kíván beépíteni, ami azt sugallja, hogy a technológia egyelőre kizárólag a nagyobb eszközben köszönhetne vissza. Kuo ehhez még tegnap még hozzáadta, hogy a Mini-LED-es iPadek sorozatgyártása április közepétől április végéig mehet.

Mindez egész reálisnak tűnik, mondjuk eddig a márciusi esemény híréről is ezt gondoltuk…

Az Apple több, mint egy évtizede, 2010-ben tartott utoljára áprilisban bemutatót, akkor a néhai Steve Jobs jelentette be az iPhone OS 4 fejlesztői verzióját (amit később iOS 4-re neveztek át) az Apple Town Hal konferencia központjában, a volt Infinite Loopban.

Prosser, akinek még megvan a szemöldöke, már gyorsan kapcsolt, szerinte az Apple idén áprilisra tervez rendezvényt. Állítólag már februárban volt egy forrása, aki áprilisi eseményt jelzett előre, amit aztán ő mégsem hitt el és bekapta a márciusi csalit… Hogy most ez szerecsenmosdatás-e vagy sem, mindenki döntse el maga. Prosser az utolsó három dátummal bizony mellé lőtt…

Gurman és Kuo egyaránt azt jelezték, hogy valószínűleg nem várható április előtt az új iPadek bejelentése, ráadásul Kuo szerint a harmadik generációs AirPodsok sorozatgyártását is még csak most kezdhetik.

Enable the Hidden 'Items' Tab in iOS 14's Find My App Ahead of AirTags  Launch
Forrás: iPhoneHacks

Az iOS 14.5 bétájában felbukkanó új “Items” fül a Lokátor appban adott némi reményt arra, hogy hamarosan végre jöhetnek a régóta várt AirTagek. A 14.5 viszont még kanyarban sincs, még RC verzió sem jött belőle.

De persze az is lehet, hogy az Apple rámegy az AirTagek és/vagy más új termékek sajtóközlemények útján történő bejelentését, akárcsak tavaly tavasszal. Akkor a frissített iPad Pro és MacBook Air modelleket március 18-án, a második generációs iPhone SE-t pedig április 15-én jelentették be a Newsroomon.

De innen már tényleg csak Isten és Tim Cook tudhatja mi lesz…

Forrás: AppleInsiderMacRumors

Kapcsolódó cikkeink

Csak Siri!

Anikó

Idén már ne is számítsunk az új MacBook Prókra?

Anikó

Még jobban elmosódhat a határ az iPadek és MacBookok közt

Anikó