IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

Késlelteti a Google a Chrome appok kinyírását

Most szűntek volna meg az alkalmazások, de 2 évet még biztosan csúszik a projekt.

A Google még januárban jelentette ki, hogy meg fogja szüntetni az alkalmazásokat a Chrome-on belül. Most júniusban kellett volna örökre eltűnniük az éterben, azonban az amerikaiak még adnak a dolognak két évet, hogy a fejlesztőknek több ideje lenne alkalmazás helyett bővítményeket készíteni.

És akkor most tegyük is tisztába a dolgokat. A Chrome alkalmazások nem egyenlőek a bővítményekkel. És körülbelül az égvilágon senki nem is használja őket, ugyanis a bővítmények minden tekintetben jobban optimalizáltak és használhatóbbak. Úgyhogy valószínűleg senkit nem fog elszomorítani a hír, hogy eltűnnek a Chrome appok. Még a Google is belátta, hogy teljesen feleslegesek.

A Chrome Web Store már március óta nem fogad új alkalmazásokat a fejlesztőktől, úgyhogy a Google kiadott egy táblázatot az alkalmazások eltávolításának időrendjéről.

A kivégzés ütemterve

A Google arra ösztönzi a fejlesztőket, hogy kezdjenek neki már most az alkalmazások bővítménnyé alakításához, ugyanis azok hatalmas népszerűségnek örvendenek, és egyáltalán nem érinti őket a Chrome átalakulása.

Te használsz bármilyen Chrome alkalmazást, ami nem bővítmény?

Forrás: AndroidPolice
Borító: AndroidCentral

Kapcsolódó cikkeink

Ezek a zászlóshajók feszülnek az iPhone 14-nek ősszel

Anikó

Google: az Apple visszatartja a fejlődést

Anikó

Végre használható lesz a Gmail iOS-es widgete

Anikó