IThon.hu | Techben otthon vagyunk!

A Huawei szerint a teljes képernyő alatti ujjlenyomat-olvasó a jövő

A jelenleg első számú kínai okos készülék forgalmazó már be is nyújtotta a szabadalmat. És elbírálásra vár. Nem vesztegeti az időt a Huawei!

A szabadalom lefedi a kínai, európai, amerikai, japán, koreai illetve az indiai piacokat. Úgy tűnik, a Huawei teljes mellbedobással tervezi fejleszteni a biometrikás ujjlenyomat olvasó technológia továbbfejlesztését.

Ez elsőre nem hangzik akkora számnak, hiszen relatíve most is tökéletesen működik a technológia és egész korrekt felületet lefed kijelzőnkön – vagyis alatta. Elsősorban a felsőbb kategóriájú telefonoknál, az olcsóbb kategóriában vannak még hiányosságok. Viszont ha meghallod, milyen felhasználási ötletekkel rukkolt elő a kínai mogul cég, leesik majd az állad. Legalábbis nekem nagyon tetszettek az elképzeléseik. Na de mik is azok?

Ha sikerül megvalósítania a Huaweinek a terveit, az lehetővé tenné a külön applikációra való biometrikás védelmet. Tegyük fel szeretnénk ujjlenyomattal védeni a saját fájljainkat, képeinket, üzeneteinket vagy igazából akármilyen applikációnkat, akkor arra kattintva közben leolvasná a kicsi egyedi gödröcskéket ujjainkon. Szóval ha más nyomna rá Instagrammunk ikonjára, akkor az eleve nem nyílna meg. Elég király, nem?

Ez csak akkor lenne életszerű, ha tényleg szupergyorsan reagálna és olvasna teljes pontossággal. Mivel ha a funkció lassú, hátráltatná appjaink megnyitási idejét. Ami elég frusztráló lehet majd: a kezdetekben biztos nem lesz tökéletes, de ilyen védelemért mindent!

Akkor lassan jön a teljes kijelző alatti ujjlenyomat olvasó? Forrás: PhoneArena

És ha már a teljes képernyős ujjlenyomat érzékelő technológia megszületett, akkor a Huawei majd annak elhelyezésének beállíthatóságát is engedélyezi majd felhasználóinak. Kvázi mi döntjük majd el, hogy nekünk hol kényelmes a kijelzőn beolvasni ujjlenyomatunkat ezzel rengeteg energiát spórolva majd, már ha akarunk.

A lehetőség mindig jó, de szerintem kicsit elvesz a dolog lényegéből ha igazából nem teljes képernyős lefedésre állítjuk…

Azt viszont meg kell hagyni, hogy a 2018-ban még gyerekcipőben járó képernyő alatti ujjlenyomat olvasó rengeteget fejlődött csupán két év alatt. Sokkal reszponzívabbak és pontosabbak, illetve egyre nagyobb területet fednek le a kijelző alatt. Ezért gondolom evidensnek, hogy a teljes kijelzős lefedés a jövő.

Borító és Forrás: androidauthority

Szerinted is ez a jövő vagy téged nem zavar a kötött elhelyezés?

Kapcsolódó cikkeink

A Samsung a Huawei babérjaira tör

Anikó

Erősen iPad ihletésűre sikerült a Huawei új MatePad szériája

Anikó

Nagyjából 100 Huawei készülék frissül HarmonyOS-re

Foltin